ساعت زمین (Earth hour) چه روزی است؟

ساعت زمین (Earth hour) یک روز جهانی است که به ابتکار صندوق جهانی حیات وحش World Wildlife Fund – WWF شکل گرفته است. در این روز شهرهای بزرگ جهان در نقاط شاخص عمده خود چراغ‌ها را خاموش می‌کنند. هدف برنامه ساعت زمین این است که آگاهی عمومی را نسبت به گرمایش‌جهانی افزایش دهد.

این ابتکار عمل در سال ۲۰۰۷ در سیدنی در کشور استرالیا آغاز شد و سپس به کشورهای دیگر گسترش یافت و به رویدادی جهانی بدل شد.

خاموشی‌ چراغ ها در روز زمین همه ساله در اخرین روز شنبه ماه مارس صورت می‌گیرد.

اندی رایلی (ANDY RIDLEY) مدیر اجرایی و بنیانگذار “ساعت زمین” در سال ۲۰۰۸ اعلام کرد که ۳۷۱ شهر و دولت محلی از استرالیا و کانادا گرفته تا فیجی با این خاموش کردن ۶۰ دقیقه‌ای در ۲۹ مارس (۱۰ فروردین) ساعت ۹:۰۰ به وقت گرینویچ موافقت کردند.

سازمان‌دهندگان این ابتکار عمل امیدوارند که این اقدام مردم را تشویق کند که آگاهی بیشتری در مورد مصرف انرژی کسب کنند و دریابند که تولید برق جو با سوزاندن سوخت‌های فسیلی مانند نفت و گاز جو زمین را آلوده می‌کند و در ایجاد پدیده گرمایش جهانی نقش دارد.

در سال ۲۰۱۱ این رویداد به حدی گسترش یافت که در بیش از ۵۲۰۰ شهر در ۱۳۵ کشور برای یک ساعت چراغ‌های در نقاط عمده خاموش شد. تهران نیز به ساعت زمین پیوسته است. این روز در سال ۲۰۱۲ سی و یکم مارس ساعت ۸:۳۰ تعیین شد.

برگرفته از همشهری آنلاین و سایت رسمی ساعت زمین http://www.earthhour.org

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.