چگونه میتوان پوست و مویی زیباتر داشت؟

در ذهن هر کدام از ما سوالاتی درباره زیباتر شدن وجود دارد، اینکه چگونه می توان پوست و مویی زیباتر داشت؟ یا چگونه می توان همیشه زیبایی پوست و موی دوران جوانی را حفظ کرد و سوالاتی از این قبیل. اما مسلما هیچ کس بهتر از یک متخصص پوست ومو نمی تواند رازهای این زیبا بودن و زیبا ماندن را به ما یاد بدهد، در اینجا دکتر پرویز طوسی، رئیس انجمن متخصصان پوست و مو و زیبایی ایران و رئیس مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به سوالات رایج شما درباره زیبایی پوست و مو پاسخ می دهد.

آیا استفاده از لیزر سرطان زاست؟
استفاده از لیزر در هر صورت مهم ترین و ارجح ترین روش برای حذف موهای زائد است. این پرسش برای خیلی از افراد به وجود می آید که آیا لیزر خطر ابتلا به سرطان سینه یا تخمدان یا دستگاه زنان را افزایش می دهد یا خیر که باید به آن دسته افراد پاسخ دهیم که تا این لحظه شواهد یا تحقیقاتی دال بر اینکه لیزر موجب بروز سرطان می شود وجود ندارد.یکی از خطرات آماده سازی پوست بدن برای لیزر کردن همین بحث استفاده از لیدوکائین (Lidocaein) به منظور بی حسی موضعی و کاهش درد است. زمانی که حجم زیادی را از این ماده در پوست نواحی مختلف بدن بمالید این ماده از طریق جذب پوستی وارد عروق بدن شده و گردش خون را دچار اختلال جدی می کند.این مسئله در افراد کم سن و سال و لاغر که سطح بدنی کمی دارند بیشتر خطرزاست. در گذشته مواردی از مرگ در اثر بهره گیری غیراصولی از ژل یا کرم های بی حسی موضعی موسوم به لیدوکائین گزارش شده است که این مسئله نظارت بیشتر پزشکان یا پرستاران حین یا قبل از انجام لیزر پوست و رفع موهای زائد را می طلبد.

آیا کراتینه کردن موها خطرناک است؟
کراتینه کردن موها و کشیدن موها یا در اصطلاح اکستنشن بسیار خطرآفرین است و سلامت پوست و موی سر را به خطر می اندازد. موکدا توصیه می کنیم که از کراتینه کردن موها خودداری کنید، وجود فرمالین و فرآلدئیدها در مواد مرتبط با کراتینه کردن بسیار خطرآفرین و حتی سرطان زاست. خیلی افراد تصور می کنند که عده ای این اقدامات را انجام دادند و مشکلی نداشتند اما باید گفت که ما اخبار و رخدادها را خوب پیگیری نمی کنیم. مطمئنا درصد قابل توجهی از این افراد دچار مشکلات جدی شده اند اما یا خود خبر ندارند یا دیگران از اتفاقاتی که برای آنان خواهد افتاد بی خبر هستند.

چه کسانی در برابر آفتاب آسیب پذیرترند؟
برای افرادی که پوست روشن و موهای بور یا طلایی یا نارنجی دارند استفاده از ضدآفتاب بیشتر تاکید می شود چون آنان در برابر تشعشعات خورشید مقاومت کمتری نسبت به افرادی که پوست تیره یا اصطلاحا سبزه دارند است (گندمگون) به همین دلیل است که مردم جنوب کشورمان و حتی مردم کشورهای سیاه پوست با زندگی زیر نور مستقیم آفتاب کنار آمده اند چون ملانین (رنگدانه قهوه ای پوست) در افراد تیره پوست زیاد است آنان کمتر به عارضه سرطان پوست مبتلا می شوند. در این افراد تعداد سلول های پوستی آنان با افراد سفیدپوست برابر است اما مقدار ملانین بیشتری دارند و این ماده نمی گذارد نور خورشید به DNA سلول آسیب برساند. برخلاف تصور SPF های بالا تنها ۵درصد بیشتر از انواع درجه پایین خود حفاظت می کنند در این امر نباید به تبلیغات توجه کرد.

کدام کرم های ضد چروک موثرتر است؟
امروزه محصولات فراوانی به عنوان دارو یا لوسیون یا کرم به صورت سنتی یا مکانیزه در ایران و جهان تولید شده و با تبلیغات مختلف پیشنهاد می شود اما تا این لحظه گزارش یا مقاله ای برای تایید و موثربودن آن در هیچ کتاب یا مرجعی درج نشده است. تنها کرم ترتینوئین Ltretinoen که کرم لایه بردار بوده و برای درمان کمکی آکنه نیز تجویز می شود در کاهش چین و چروک های سطحی پوست اثر دارد. این دارو که موارد مصرف آن با پیشنهاد متخصص تجویز می شود با تقویت و افزایش میزان کلاژن سازی پوست به جوان سازی سطح پوست و کاهش اثرات برجای مانده از اشعه مخرب خورشید کمک فراوانی می کند اما در زنان باردار توصیه نمی شود.

لوازم آرایش سرطان زا کدام ها هستند؟
درخصوص لوازم آرایشی و مصرف آن در بارداری نیز باید دانست که برخی از این اقلام آرایشی به دلیل اینکه از نظارت های وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی دور است به سادگی عرضه شده و توسط هموطنان مصرف می شود. از این رو توصیه می کنیم از تهیه و مصرف مارک های غیرمعروف و ناشناخته که مشخص نیست از کجا آمده و با قیمت های ارزان برای فروش قرار داده شده خودداری شود. برخی از این محصولات درجاتی از فلزات سنگین و سرب دارند که به خودی خود در اثر مرور زمان تاثیرات سرطان زایی خود را بر مادر یا جنین برجای می گذارند. تاکنون نامه ای از سوی مراجع نظارتی مبنی بر ممانعت از مصرف نوع یا مارک خاصی از لوازم آرایشی صادر نشده است. در موارد خشکی لب ها بهتر است از پماد ویتامین A استفاده کرد تا رژلب برای چرب کردن.

آیا استفاده از کرم ضدآفتاب در نیمه دوم سال ضروری است؟
به طور معمول اشعه ماورای بنفش در زمستان کمتر است،در مناطقی مثل مناطق برفگیر و زمان اسکی کردن در ارتفاعات یا در نقاطی که نور خورشید به آب می تابد و حتی در کویر محلی که اشعه خورشید به ماسه ها و ریگ بیابان برخورد می کند، در اثر بازتاب مجدد آن، شاهد بروز آفتاب سوختگی و اثرات مخرب اشعه روی پوست خواهیم بود. پس تاثیرات سوء اشعه خورشید در زمستان به این دلایل افزون می شود. باید دانست که داخل شهرهای بزرگ و آلوده به دلیل وجود غبار و آلودگی اثرات زیانبار خورشید کمتر از خارج شهر و نقاط خوش آب و هواست چون نورخورشید خالص تر می تابد. در مجموع توصیه می شود از ۶ ماهگی به بعد باید پوست افراد در برابر نور خورشید محافظت شود.

برای ریزش مو مکمل مصرف کنید؟
متاسفانه در سال های اخیر مصرف ویتامین ها به صورت قرص و دارو برای بهبود وضعیت پوست یا کاهش ریزش مو افزایش بی رویه ای پیدا کرده است. الان هم تبلیغات در این خصوص زیاد شده و هم مصرف آن بالا رفته است. برخی از این ویتامین ها به دلیل محلول بودن در آب یا چربی به نحوی مقتضی جذب یا دفع می گردند که آگاهی نداشتن از نیاز بدن و نحوه مصرف یا جذب و دفع این داروها خطر آفرین است. در این راه پزشکان باید با بررسی آزمایشگاهی میزان کمبودهای ویتامین بدن افراد برای آنان دارو یا مکمل غذایی یا ویتامین مورد نیاز تجویز کنند. بعضی مشکلات گوارشی و کبدی از مهم ترین عوارض مصرف بی رویه و غیرمنطقی دارو است. باید دانست که کمبود ویتامین D در ریزش مو نقشی ندارد اما کمبود آهن در ریزش مو نقش داشته و موثر است .

منبع: مجله سیب سبز

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.