شگفتی‌های زمان در حیات انسان

شگفتی‌های زمان در حیات انسان
« اکثر انسانها از نیمه شب تا شش صبح به دنیا می آیند و بین ۴ تا ۱۰ صبح بدرود حیات می گویند.»

و اما توصیه ای برای کسانی که شدیدا غیر فعال هستند.برنامه روزانه خود را تجدید سازمان کنید کارهای مشکل و فعالیت های خلاقه را صبح هنگامی که کاملا هوشیار هستید انجام دهید و برنامه خود را طوری ترتیب دهید که فعالیت های تحریک کننده و همکشی در طول ساعت اولیه بعدازظهر صورت بپذیرد در زیر روشهایی را عنوان می کنیم که طی آنها می توانید با ساعت درونی تان سازگار تر و موافق تر زندگی کنید.

۹ صبح: حافظه کوتاه مدت انسان در نیمه های شب در اوج قدرت خود قرار دارد زیرا دمای بدن به پایین ترین مقدار خود می رسد و مغز در این حالت به نحو کار آیندی قادر به ذخیره اطلاعات می باشد. اما خوشبختانه حافظه کوتاه مدت شما در ساعت ۹ صبح نیز هنوز خوب کار می کند. احتمالا این درست همان زمانی است که شما شروع به کار می کنید و اگر چنین است زمان مناسبی است برای ملاقات های کوتاه ولی نه دیدار های طولانی، زیرا زمان حافظه کوتاه مدت است.

۱۱ صبح: حل مسائل بین اواسط صبح و اواخر آن از هر زمان دیگری سهل تر انجام می پذیرد پس از آن به علت افزایش خستگی این توانایی سیر نزولی خود را طی می کند. بهترین وقت برای تصمیم گیری دشوار، حول و حوش قبل از نهار است.

۲ تا ۵ بعدازظهر: حساسیت نسبت به درد در واپسین ساعات بعد از ظهر به حداقل خود رسیده و بالعکس در نیمه های شب به اوج خود می رسد، بنابراین بهتر است از دندانپزشک خود برای بعد از ظهر وقت بگیرید و از جلسات معالجاتی در ابتدای صبح پرهیز کنید. با آغاز عصر، حساسیت نسبت به درد افزایش می یابد، بنابراین اگر بایستی با دوچرخه خود به زمین بیفتید یا تزریقی داشته باشید آن را حدود ساعت ۸ شب انجام دهید.

۳ بعدازظهر: حافظه بلند مدت آن نوع حافظه ای است که در موقع به خاطر آوردن وقایع دیروز یا ماه های گذشته از آن استفاده می کنیم و در حدود ۳ بعد از ظهر بیش از هر زمانی با کارآیی عمل می کند. اگر بایستی مطلب مهمی را به خاطر بسپارید این ساعت وقت آن است.

۴ تا ۸ بعدازظهر: سرعت واکنش در ابتدای روز، نسبت به هر وقت دیگری کمتر است. لیکن تدریجا بهبود یافته و بین واپسین ساعات بعد از ظهر و اواسط عصر به بالاترین مقدار خود می رسد. این بهترین موقع برای تایپ کردن یا بازی تنیس است.

۷ بعدازظهر: متابولیسم در اوایل عصر بالاترین حد خود را دارا است و در ساعت اولیه صبح پایین ترین حد را. این حقیقت که سرعت متابولیسم در نیمه های شب کاهش می یابد، به مبتلایان سرطان امید تازه ای می بخشد. سلول ها در حالت «کند» خود در مقابل داروهای خاصی کمتر آسیب پذیرند و با زمان بندی صحیح وعده های مصرف مواد ضد سرطان می توان کارایی آنها را افزایش داد. داروهای ضد آسم و مسکن ها نیز در ساعات آخر عصر مؤثر ترند و اثرات جانبی کمتری را بر جای می گذارند. اما مخاطب اصلی ما دانش آموزان، داوطلبان کنکور و دانشجویان هستند که باید در ساعت های مختلف با توجه به آمادگی جسمانی و ذهنی مطالعه کنند و لزوما نبایستی در یک زمان بسیار کوتاه مطالعه کنند که شاید حافظه بلند مدت با کوتاه مدت قدری بیشتر فعال هستند.

بنابراین با یک بر نامه سنجیده و دقیق سعی می کنید در ساعت های مختلف درس بخوانید. اما نکات اشاره شده در این قسمت را نیز رعایت کنید که به طور خلاصه عبارتند از:
۱- صبح ها بیشتر سعی در یادگیری مطالب داشته باشید.
۲- درس هایی را که نیاز به مرور دارند؛ ترجیحا به شب موکول کنید.
۳- بلافاصله پس از غذا خوردن با شکم پر مطالعه نکنید.
۴- قبل و بعد از مطالعه، حتما استراحت کنید.
۵- از روش شرطی سازی نسبت به زمان مطالعه سود جویید.

منبع: همشهری آنلاین

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.