طراحی داخلی محیط کار

اداره و شرکت مانند خانه دوم افرادی است که در آنجا کار می کنند، جایی که افراد برای بدست آوردن سود بیشتر از بازار تجارت و ایجاد کردن فرصت های شغلی و خدمت به جامعه وقت زیادی از زندگی خود را در آنجا می گذارانند. تاثیر محیط کار بر کارکنان رضایتمندی نیروی انسانی یکی از دغدغه های مهم و همیشگی مدیران است چرا که این رضایتمندی موجب انجام هرچه بهتر وظایف و ارائه خدمات گردیده و نتایج ارزنده ای را نصیب سازمان می کند.

طراحی داخلی محیط کار اهمیت زیادی دارد. این در حالی است که طراحی داخلی در محیط کارهای کوچک با سختی بیشتری همراه است. به همین دلیل باید به برخی تکنیک‎ها و اصول تسلط داشت تا به بهترین شکل ممکن فضای مناسبی را برای کارکنان ایجاد نمود. در زیر به مهمترین اسلوب طراحی می پردازیم که توجه به آنها می‎تواند مدیران را در افزایش بهره وری شرکت‎ها یاری دهد.

۱- توجه به رنگ محیط
رنگهای تیره برای محیطهای کوچک مناسب نیستند، زیرا این نوع رنگها موجب کوچک شدن فضا میشوند. دیوار به عنوان فاکتور مهمی است که در بزرگ یا کوچک دیده شدن محیط کار تاثیر بسزایی دارد. بنابراین بهتر است از رنگهای روشن از قبیل لیمویی، سفید، کرم و یا بژ استفاده شود. از سوی دیگر رنگ وسایلی که در میحط کار استفاده میشوند باید گونه ای باشند کوچکتر از آنچه هستند دیده شوند. به عبارت دیگر بهتر است رنگ وسایل از نوع تیره باشند تا کوچکتر به نظر برسند اما رنگ دیوار، سقف و کفپوش های محیط کار از رنگهای روشن استفاده شود. این تضاد رنگ میتواند محیط کار را زیباتر جلوه دهد.

۲- توجه به چیدمان مبلمان محیط کار
زمانی که محیط و فضای کار کوچک است، باید تا حد امکان در استفاده از فضا صرفه جویی نمود. میزها باید به گونه طراحی شوند که در عین کارایی، کمترین فضا را اشغال نمایند. در زمان ساخت و سفارش میزها، تعبیه نمودن کشو برای آنها ضرورت دارد. همچنین بهتر است به جای پهنا، به بلندای میز توجه کرد. ارتفاع زیاد میزها فضای بیشتری برای ساخت کشو ایجاد میکند و در عین حال فضای کمتری را به خود اختصاص میدهد. در زمان چیدمان نیز بهتر است میزها در گوشه ای از اتاق گذاشته شوند تا بتوان از پشت و زیر میز به خوبی استفاده کرد. البته نباید زیر میز را بیش از اندازه شلوغ کرد زیرا زیبایی و تمیزی اتاق را از بین میبرد. مبلمان اداری باید در تعداد اندک سفارش داده شوند.

۳- دقت در نورپردازی
نورها باید به گونه ای تنظیم شوند که محیط را بیشتر از آنچه هست، نشان دهند. زمانی که بتوان از نورها طرح سه بعدی ایجاد کرد، علاوه بر زیبایی، اتاق و محیط کار بزرگتر جلوه می‎کند. بهتر از نورهای مخفی استفاده شود. چراغهای‎هالوژنی که در سقف تعبیه می‎شوند برای محیط‎های کوچک مناسب هستند. به هر میزان کمتر از چراغهای روشنایی از قبیل چراغ مطالعه استفاده شود، محیط و فضای بازتری خواهیم داشت.

۴- نظم و ترتیب وسایل
سازماندهیمحیط کار کوچک، تاثیر زیادی بر ایجاد یک طراحی زیبا و در نتیجه بزرگتر دیده شدن آن دارد. کنار گذاشتن وسایل اضافه ای که کارایی آن ضرورتی ندارد، یکی از الزامات طراحی در این نوع محیط‎ها می‎باشد. وسایل باید در سایز کوچک خریداری شوند تا فضای کمتری را اشغال کنند.

۵- استفاده از دیوار
دیوارها در عین اینکه می‎توانند در نمای فضا تاثیرگذار باشند، استفاده‎های دیگری از قبیل قفسه کتاب نیز دارند. در هنگام طراحی ساختمان می‎توان به ساخت و طراحی کمدهای دیواری توجه کرد.

۶- استفاده از پارتیشن‎های اداری
مطمئنادر محیط‎های کاری، نیازمند فضاهایی مجزا برای هر یک از کارکنان خواهیم بود. ساخت دیوار علاوه بر این که از میزان فضا می‎کاهد، اتاقهایی با وسعت بسیار محدود ایجاد می‎کند که نمی توان در آنها هیچ کاری را انجام داد و گاهی با اعتراض کارکنان مواجهه می‎شویم. در چنین شرایطی استفاده از پارتیشن‎های اداری بهترین گزینه برای تقسیم بندی فضا خواهند بود.

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. میز تحریر چوبی می‌گوید

    مطالب عالی و مفید بودن. به نظرمن زیبا بودن محیط کار به نحوه ی چینش میز تحریر ها و به خصوص جنس اونا که (ترجیحا میز تحریر چوبی) باشه بستگی داره.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.