جراحی میکروسکوپی ایمپلنت دندان؛ آشنایی با مزایا و جزئیات آن

برای جایگزینی دندان‌ های از دست رفته روش ‌های زیادی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. این مسئله به این دلیل است که زیبایی ظاهری انسان ها وابستگی زیادی به سلامت دهان و دندان آن ها دارد و به همین دلیل همه افراد به دنبال این هستند تا دندان هایی زیبا و سالم داشته باشند. ایمپلنت یکی از بهترین روش ها برای جایگزینی دندان ‌های از دست رفته است که به روش ‌های گوناگونی صورت می ‌گیرد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با یکی از روش های کاشت ایمپلنت تحت عنوان ایمپلنت با میکروسکوپ آشنا شوید.

ایمپلنت با میکروسکوپ کم تهاجمی ترین روش جراحی کاشت ایمپلنت است که عده ‌ای از متخصصین ایمپلنت برای درمان بیماران خود از آن استفاده می کنند. متخصص ایمپلنت برای کاشت ایمپلنت با میکروسکوپ به گونه ای موفقیت آمیز، نیازمند تجربه کافی و تجهیزات پیشرفته است. میکروسکوپ که یکی از ابزارهای مخصوص بزرگنمایی است و ذره بین های بسیار قوی از جمله تجهیزات پیشرفته  ای هستند که در این روش مورد استفاده قرار می گیرند. لازم به ذکر است برای بازسازی استخوان فک و لثه ها نیز از این روش استفاده می شود.

مزیت های ایمپلنت با میکروسکوپ

به طور کلی ایمپلنت ها به دلیل دوام بالا و ظاهر طبیعی جزو روش های محبوب دندانپزشکی محسوب می ‌شوند، اما ایمپلنت با میکروسکوپ به دلیل بازسازی دقیق استخوان فک در ناحیه اطراف دندان از دست رفته بسیار حائز اهمیت است. با توجه به  اینکه در این روش از میکروسکوپ و ذره بین های قوی استفاده می‌ شود، ایمپلنت به طور دقیقی در استخوان فک قرار می ‌گیرد و برش بافت لثه نیز با دقت و ظرافت زیادی صورت می ‌گیرد و همین امر موجب می ‌شود ترمیم لثه و بهبود زخم ها سریع تر اتفاق بیفتد.

با توجه به اینکه محل دقیق ایمپلنت با استفاده از تجهیزات پیشرفته مشخص می ‌شود، استخوان اطراف ایمپلنت و بافت لثه آسیب کمتری می بیند و در نتیجه مدت زمان ترمیم بافت ها نیز نسبت به سایر روش ها کوتاه ‌تر خواهد بود. همانطور که پیش از این نیز بدان اشاره شد ایمپلنت دندان از دوام بالایی برخوردار است و عوارض ایمپلنت با میکروسکوپ نسبت به روش ‌های معمولی کمتر است. این بدین معنا است که بعد از جراحی ایمپلنت با میکروسکوپ، بیمار خونریزی، کبودی، درد و تورم کمتری دارد و احتمال ابتلا به عفونت در او کمتر خواهد شد.

جراحی میکروسکوپی ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

به طور کلی این روش برای افرادی که تحمل درد زیاد ندارند و می خواهند به ساده ترین روش ممکن دندان ‌های از دست رفته خود را جایگزین کنند، بسیار مناسب است. با این روش زیبایی ظاهری دندان ها تامین شده و ترومای ناشی از جراحی و عوارض بعد از جراحی که در اثر شکافت لثه ایجاد می ‌شود، کمتر خواهد بود و به همین دلیل روش ایمپلنت با میکروسکوپ برای افرادی که زیبایی ظاهری برای آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است و آستانه تحمل درد پایینی دارند، گزینه بسیار مناسبی به شمار می رود.

تفاوت بین ایمپلنت به روش معمولی و ایمپلنت با میکروسکوپ

با توجه به اینکه در ایمپلنت با میکروسکوپ متخصص ایمپلنت از ابزارهای بزرگنمایی مخصوص مانند ذره‌ بین های قوی و میکروسکوپ استفاده می‌ کند، بنابراین می ‌تواند برای قرار دادن ایمپلنت در داخل استخوان فک حفره ‌ای بسیار کوچک ایجاد نماید و در نتیجه جوش خوردن و ترمیم بافت ‌ها نسبت به روش‌ های معمولی که در آن در لثه برش های بزرگی ایجاد می ‌شود، با سرعت بیشتری اتفاق می ‌افتد.

خوشبختانه در این روش نیازی به تزریق آرام بخش و داروی بیهوشی به بیمار نیست و تنها با استفاده از بی حسی موضعی می توان این عمل را انجام داد. با توجه به استفاده از ابزارهای بزرگنمایی دقیق در این روش، ایمپلنت با دقت بیشتری در داخل استخوان فک قرار می گیرد و در نهایت بیمار احساس درد، کبودی، تورم و خونریزی کمتری نسبت به روش های معمولی خواهد داشت.

سایر مزیت ‌های جراحی با میکروسکوپ

از میکروسکوپ تنها در روش کاشت ایمپلنت استفاده نمی ‌شود، بلکه برای پیوند بافت، کشیدن دندان، درمان مشکلات پریودنتیت و غیره نیز می‌ توان از میکروسکوپ استفاده نمود. میکروسکوپ به جراح کمک می کند تا عمل جراحی را با دقت بیشتری انجام دهد و به بیمار نیز کمک می ‌کند تا دوران نقاهت کوتاه‌ تری داشته باشد.

چه زمانی برای کاشت ایمپلنت های دندانی خیلی دیر است؟

برخی از دندانپزشکان به شما خواهند گفت که هیچ وقت برای کاشت ایمپلنت های دندانی دیر نیست، اما همیشه اینطور نیست- این بیشتر راهی برای ایجاد انگیزه در بیماران برای جایگزینی دندان های خود است، و حداقل در نظر گرفتن ایمپلنت است.

بیایید نگاهی به مواردی بیندازیم که ایمپلنت ممکن است دیگر یک گزینه ممکن نباشد.

تحلیل بیش از حد استخوان

یکی از نقاط ضعف ایمپلنت های دندانی این است که برای دریافت آنها باید استخوان فک محکمی داشته باشید. وقتی مدت زمان طولانی را بدون دندان سپری می کنید، استخوان فک شما شروع به از دست دادن تراکم خود می کند. این تا حدی به این دلیل است که ریشه های دندان ها به تغذیه و تثبیت استخوان اطراف کمک می کنند.

هر چه مدت زمان بیشتری ریشه دندان وجود نداشته باشد، استخوان بیشتری از دست می رود. متأسفانه، مقدار زیادی از تحلیل استخوان در چند سال نخست بعد از دست دادن دندان رخ می دهد.

در حالی که پیوند استخوان می تواند به تقویت استخوان فک شما کمک کند، مواردی وجود دارند که استخوان آنقدر از دست می رود که حتی پیوند استخوان نیز نمی تواند مفید باشد.

در این صورت، برای کاشت ایمپلنت دندان خیلی دیر خواهد بود، و باید گزینه های دیگر خود را در نظر بگیرید.

سالمندان مبتلا به بیماری مزمن

افراد مسنی که تعدادی از دندان های خود را از دست داده اند، گزینه هایی عالی برای دریافت ایمپلنت های دندانی هستند، بویژه اگر آنها روتین های بهداشتی خوبی داشته باشند. اما، جراحان دهان معمولاً ایمپلنت های دندانی را برای بیماران بالای ۸۵ سال توصیه نخواهند کرد.

به همین دلیل افراد مسنی که بیماری های مزمن بیشتری دارند، که باعث می شود بهبودی بدن و دهان پس از جراحی دشوارتر شود، و یکی از معایب ایمپلنت های دندانی این است که آنها به زمان زیادی برای بهبودی نیاز دارند.

روند بهبود با تأخیر به این معنا است که دریافت ایمپلنت های دندانی چندان بی خطر نیست. نکته دیگری که باید مد نظر قرار داد این است که ایمپلنت ها به گونه ای ساخته شده اند که چندین دهه دوام بیاورند، و بنابراین، گرچه خوشحال کننده ترین چیز نیست که به آن اشاره کنیم، افراد بالای ۸۵ سال ممکن است به چنین راه‌ حل طولانی مدتی نیاز نداشته باشند.

اما اگر بالای ۸۵ سال هستید، از سلامتی خوبی برخوردار هستید، بدون هیچ گونه بیماری مزمنی، و می خواهید ایمپلنت های دندانی را دریافت کنید، دندانپزشک شما ممکن است این روش را به خوبی به شما توصیه کند.

سایر عوامل خطر برای کاشت ایمپلنت

علاوه بر کهولت سن و تحلیل استخوان، عوامل دیگری نیز وجود دارند که ممکن است مانع کاشت ایمن ایمپلنت شوند. حالا اجازه دهید نگاهی به آنها داشته باشیم:

  • بیماری های سیستمیک: بیماری های سیستمیک مانند پارکینسون یا دیابت، و بیماری های خود ایمنی نیز خطر بیشتری برای عفونت پس از جراحی ایجاد می کنند. در این صورت، دندانپزشک شما ممکن است شما را برای کاشت ایمپلنت های دندانی توصیه نکند، زیرا ممکن است آسیب آنها بیشتر از مزایای آنها باشد و ممکن است در نهایت نیاز به برداشتن ایمپلنت دندان داشته باشید. علاوه بر این، در صورت داشتن پوکی استخوان و مصرف دارو، ممکن است گزینه مناسبی برای ایمپلنت دندان نباشید.
  • سوء مصرف مزمن تنباکو و الکل: اگر سیگار می کشید یا تنباکو می جوید، دندانپزشک شما ممکن است کاشت ایمپلنت ها را برای شما توصیه نکند. علت این است که این محصولات حاوی مواد شیمیایی هستند که خون رسانی به فک را کاهش می دهند و مانع روند بهبودی می شوند و خطر بیشتری را برای بیمار بوجود می آورند. سیگار کشیدن نیز خطر شکست ایمپلنت را افزایش می دهد. الکل نیز مانع روند بهبودی لثه و استخوان ها می شود.
  • زیر ۱۸ سال بودن: در این صورت، برای کاشت ایمپلنت دندان خیلی زود است. دندانپزشکان معمولاً ایمپلنت های دندانی را برای بیماران زیر ۱۸ سال قرار نمی دهند. علت این است که برای بسیاری از افراد کم سن، رشد فک هنوز در حال انجام است. با این حال، هنوز هم ارزش دارد که با دندانپزشک خود صحبت کنید، زیرا ممکن است فک شما کاملاً رشد کرده باشد، و دندانپزشکان ممکن است توصیه های خود را برای موارد استثنایی تنظیم کنند.

برگرفته از:  وبسایت دکتر عباس گشاده رو، متخصص جراحی لثه و کاشت ایمپلنت در تهران (tehranimplantteam.com)

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.