دشمنان زندگی زناشویی از نظر روانشناسان

هر رابطه عاطفی دشمنانی مشترک دارد که اگر به آنها توجه نشود ممکن است زندگی را به نابودی بکشانند. گاهی زوجین به‌دلیل اینکه این دشمنان را نمی‌شناسند، به آنها بها می‎‌دهند و باعث می‌شوند در زندگی‌شان جولان دهند و وقتی متوجه آن می‌شوند که دیگر دیر شده است. در این مقاله به چند نمونه از این دشمنان اشاره می‌کنیم تا با شناسایی‌شان، ورودشان را به زندگی‌تان کنترل کنید.

تماشای تلویزیون و مشغول شدن به تلفن همراه:

یادم می‌آید که هروقت خانه پدر بزرگم می‌رفتیم و موقع خوردن غذا تلویزیون را روشن می‌کردیم، پدربزرگم عصبانی می‌شد و می‌گفت: «این تلویزیون قاتل ارتباطات خانوادگی‌ست. خاموشش کنید تا حواسمان به خوردن باشد و از این فرصتی که دورهم یک جا جمع شده‌ایم استفاده کنیم و باهم گپ بزنیم!». بعد از این همه سال تازه متوجه شده‌ام که پدربزرگم چه لطفی در حق ما می‌کرده. تلویزیون و مشغول شدن بیش از حد به موبایل باعث می‌شود آدم حواسش از اطراف پرت شود و همان فرصت اندکی که پیش می‌آید تا با کسانی که دوستشان‌داری حرف بزنی را از تو می‌گیرد. در این راستا می‌توانید با همسرتان توافق کنید که در هفته‌، بعضی از شب‌ها تلویزیون خاموش باشد و موقعی که کنار هم هستید کمتر از تلفن همراه‌تان استفاده کنید.

حسادت مفرط:

دست از پاییدن و سین جین کردن همسرتان بردارید زیرا زندگی مشترک براساس اعتمادی دوجانبه بنا می شود. شک و بدگمانی های بیش از حد شما، در نهایت او را به ستوه آورده و به سمت فرد دیگری هل می دهد! پس مواظب باشید که با دست خودتان، عشقتان را نابود نکنید.

بی‌توجهی به ظاهرتان:

اینکه افراد می‌گویند بعد از گذشت چند سال زندگی، قیافه و ظاهر زن و شوهر برای هم عادی می‌شود به این معنا نیست که به سر و ظاهر خود نرسید. برخی افراد هم اعتقاد دارند که همسرمان باید مرا همان‌جور که هستم دوست داشته باشد. اما یک بار از خود بپرسید چرا نباید به بهترین شکل خود ظاهر شوید تا هم خودتان با دیدن خودتان در آینه حس خوبی داشته باشید و هم همسرتان با دیدن‌تان کیف کند؟ در روایات اسلامی هم نسبت به اینکه هر کدام از زن و شوهر خودش را برای همسرش آراسته کند، تأکیدات و سفارشات بسیار فراوانی وجود دارد. بهترین خودتان باشید. حتی در ظاهر.

نادیده گرفتن خانواده همسر:

یک موضوع ملموس در ازدواج وجود دارد و آن این است که وقتی شما با کسی ازدواج می‌کنید نباید خانواده آن فرد را نادیده بگیرید. قطع ارتباط با خانواده همسر و بی‌توجهی به آنها به نوعی بی‌احترامی به همسرتان است. قرار نیست در جزئی‌ترین مسائل با خانواده همسرتان هم‌عقیده باشید اما قرار هم نیست به‌دلیل تفاوت‌هایی که با آنها دارید، از آنها دوری کنید.

سکوت‌های ناگهانی:

خیلی اوقات زن و شوهر از چیزی دلخور هستند اما ترجیح می‌دهند به‌جای صحبت کردن در مورد آن، سکوت کنند. گاهی شدت دلخوری آن‌قدر زیاد است که مدت این سکوت‌ها هم طولانی می‌شود. سکوتی که پشت آن هزاران حرف ناگفته است، قاتل روابط است. شرایط یک گفت‌و‌گوی دوستانه را برای هم فراهم کنید تا با سکوت‌های طولانی رابطه را به چالش و سردی نکشانید.

منبع: مجله ایران بانو

مطالب مرتبط:
خاموشی به وقت دعوای زن و شوهری

فواید دعوا در زندگی زناشویی

تأثیرات فن بیان در حل مشکلات زناشویی

شش مرحله‌ برای حل مشکلات زناشویی

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.