سه موضوع مهم که همیشه در رابطه باید مطرح کنید

احتمالاً شنیده‌اید که می‌گویند: “اگر حرف خوبی برای گفتن نداری، اصلاً حرف نزن.” شاید این حرف کلیشه‌ای به نظر برسد، اما در خیلی از موقعیت‌ها درست است. گاهی بهتر است بعضی از افکار و نظرات خود را برای جلوگیری از ناراحتی یا بحث‌های بی‌مورد بیان نکنیم. اما در رابطه عاشقانه، نگه داشتن بعضی از مسائل در دل، می‌تواند آسیب بیشتری بزند. در واقع، بعضی موضوعات، حتی اگر گفتنشان سخت باشد، بهتر است که با صداقت مطرح شوند.

در این مقاله از سایت زیباشهر سه موضوع مهم را آورده‌ایم که بهتر است درباره‌شان حرف بزنید و دلایلش را هم توضیح داده‌ایم:

  1. اگر از شریک زندگی‌تان دلخورید
    خیلی وقت‌ها ممکن است وقتی از شریک زندگی‌تان ناراحت هستید، ناراحتی‌تان را نادیده بگیرید، مخصوصاً اگر موضوع به نظر شما کوچک باشد. شاید فکر کنید مطرح کردنش بی‌ارزش است یا نمی‌خواهید دعوا کنید. در نتیجه، سکوت می‌کنید یا از حرف زدن اجتناب می‌کنید. اما این نوع دلخوری‌ها معمولاً خود به خود حل نمی‌شوند و با گذر زمان ممکن است بزرگ‌تر شوند.

یک تحقیق در سال ۲۰۲۲ نشان داده که چرا بسیاری از ما ترجیح می‌دهیم در مورد ناراحتی‌هایمان صحبت نکنیم. این دلایل شامل موارد زیر هستند:

  • دوری از درد عاطفی
  • بیان ناراحتی بدون گفت‌وگوی مستقیم
  • تنبیه شریک زندگی با سکوت
  • امید به اینکه شریک خودش متوجه شود
  • اجتناب از ناراحت کردن طرف مقابل

این دلایل در لحظه ممکن است منطقی به نظر برسند، اما در واقع باعث می‌شوند راحتی شما به سلامت رابطه اولویت پیدا کند. استفاده از سکوت شاید باعث شود موقتاً از دعوا دوری کنید، اما مشکل را حل نمی‌کند. در واقع، وقتی سکوت می‌کنید، شریک زندگی شما ممکن است نگران و گیج شود و اصلاً نداند چرا ناراحت هستید.

اگر خودتان هم تجربه کرده‌اید که شریک زندگی‌تان سکوت می‌کند، احتمالاً می‌دانید چقدر می‌تواند ناراحت‌کننده باشد. شما را در بلاتکلیفی می‌گذارد و باعث می‌شود که مسائل کوچک، بزرگ‌تر از آنچه که هستند به نظر برسند. به جای این کار، بهتر است درباره ناراحتی‌هایتان حرف بزنید، حتی اگر موضوع به نظرتان کوچک باشد.

این کار باعث می‌شود که هر دو بتوانید درباره مشکل حرف بزنید و به راه‌حلی برسید، به جای اینکه در دل نگهش دارید. با حرف زدن، به شریک زندگی و خود رابطه احترام می‌گذارید و فرصتی می‌دهید که احساسات شما را درک کند و به آن‌ها پاسخ دهد.

  1. اگر به دلگرمی و اطمینان نیاز دارید
    همه ما گاهی به کمی محبت و دلگرمی بیشتر نیاز داریم. شاید بخواهید بشنوید که هنوز دوست‌داشتنی و جذاب هستید و شریک زندگی‌تان شما را دوست دارد. با این حال، خیلی‌ها از ترس اینکه نیازمند یا وابسته به نظر برسند، از بیان این نیازها پرهیز می‌کنند. سوالاتی مثل “هنوز من را دوست داری؟” یا “آیا هنوز جذاب به نظر می‌آیم؟” ممکن است ناخوشایند باشد، اما نیاز به دلگرمی اصلاً خجالت‌آور نیست.

نیاز به دلگرمی نشانه ضعف نیست. بلکه این نیاز می‌تواند به استحکام رابطه کمک کند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۱ نشان داده که درخواست دلگرمی به حفظ ارتباط عاطفی و رضایت در رابطه کمک می‌کند. در هر نوع رابطه‌ای، بیان نیاز به دلگرمی باعث می‌شود دو طرف از رابطه‌شان رضایت بیشتری داشته باشند.

به زبان ساده، وقتی نیازتان به دلگرمی را بیان می‌کنید، به شریک زندگی‌تان فرصت می‌دهید تا نیازهای عاطفی شما را برآورده کند و محبتش را نشان دهد. این کار باعث می‌شود که محبت و حمایت بیشتری در رابطه شکل بگیرد و هر دو از آن سود ببرید.

در مقابل، اگر این نیازهایتان را پنهان کنید، ممکن است احساس تنهایی و ناراحتی کنید. اگر شریک زندگی‌تان از این نیاز شما آگاه نباشد، فرصتی برای دلگرمی دادن به شما نخواهد داشت. بهتر است به‌جای اینکه این افکار شما را درگیر کنند، به طور صادقانه نیازهای عاطفی خود را مطرح کنید.

  1. اگر به رابطه‌تان شک دارید
    شک و تردید درباره یک رابطه می‌تواند ترسناک باشد و ممکن است از گفتنش بترسید. شاید نگران باشید که شریک زندگی‌تان علاقه‌اش را از دست داده یا اینکه خودتان از سازگاری بلندمدت با او مطمئن نباشید. به هر دلیل، ممکن است این افکار را کنار بگذارید و به خودتان بگویید که این‌ها فقط یک مرحله گذرا هستند یا به‌کلی درباره‌شان صحبت نکنید.

تحقیقات نشان داده که بسیاری از زوج‌ها از بیان تردیدهای خود اجتناب می‌کنند و به همین دلیل احتمال جدایی بیشتر می‌شود. در مقابل، زوج‌هایی که درباره نگرانی‌ها و تردیدهایشان صحبت می‌کنند و حتی از دوستان و خانواده کمک می‌گیرند، شانس بیشتری برای ماندن کنار هم و حل مشکلات دارند.

نتیجه این است که تردیدها و نگرانی‌هایتان را پنهان نکنید. با صحبت کردن، می‌توانید این مشکلات را به عنوان یک تیم با هم بررسی و حل کنید. اگر نگرانید که شریک زندگی‌تان علاقه‌اش را از دست داده یا رابطه‌تان روی پایه‌های محکمی نیست، بهتر است این نگرانی‌ها را با او در میان بگذارید، به جای اینکه آن‌ها را در دل نگه دارید و بگذارید شما را از درون بخورند.

بیان این تردیدها شاید سخت باشد، اما ممکن است شریک زندگی شما هم احساسی مشابه داشته باشد یا بتواند دلگرمی بدهد. حتی اگر این مکالمه سخت باشد، فرصتی است تا هر دوی شما بررسی کنید که آیا این تردیدها موقتی هستند یا نشانه مشکلات عمیق‌تری هستند که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

منبع: Psychology Today

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.