داستان قهرمانی تیم وزنه برداری در آسیا پس از نه سال

در شرایطی که رقابت نزدیک و میلیمتری تیم ملی وزنه‌برداری ایران و کره‌جنوبی برای قهرمان شدن در آسیا، به آخرین حرکت دوضرب وزنه بردار کره‌ای رسیده بود، سانگ گان جون وزنه ۲۵۰ کیلویی را انداخت تا تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان تنها با یک امتیاز برتری نسبت به کره جنوبی ، پس از ۹ سال قهرمان آسیا شود.

از آخرین قهرمانی تیم ملی وزنه‌برداری ایران در آسیا ۹ سال می‌گذرد؛ قهرمانی باارزشی که سال ۲۰۰۳ و در کشور چین به دست آمد و تا به امروز، دیگر هیچ‌گاه تکرار نشد. در آن مسابقات حسین رضازاده، کوروش باقری، محمدعلی فلاحتی‌نژاد و محسن بیرانوند صاحب مدال طلا شدند، محمدحسین برخواه به مدال نقره رسید و اصغر ابراهیمی هم برنز گرفت تا تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان با مربیگری ایوانف بلغاری در کشور چین، بالاتر از این قدرت وزنه‌برداری آسیا، روی سکوی قهرمانی بایستد.

درخشش در دسته فوق سنگین ها
بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی، دو دلاور مرد دسته فوق سنگین وزنه برداری ایران، حماسه‌ای دیگر آفریدند و با کسب مدال‌های طلا و نقره دسته ۱۰۵+ کیلوگرم مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا، موجبات قهرمانی تیم ملی وزنه برداری کشورمان در کره جنوبی را فراهم کردند.

بخت اول قهرمانی فوق سنگین وزنه‌برداری مسابقات در رکوردگیری یک ماه پیش توانست در یک‌ضرب ۲۰۳ کیلوگرم را بلند کرده و در دوضرب نیز پس از بلند کردن وزنه ۲۴۰ و ۲۵۵ کیلویی دو بار در مهار وزنه ۲۶۱ کیلویی ناکام ماند. انوشیروانی نیز در این رقابت در یک‌ضرب وزنه ۱۹۵ کیلویی را بالای سر برد و در دوضرب نیز موفق به مهار ۲۳۰ کیلو شد. در استارت لیست اولیه پس از سلیمی، سانگ جین جئون از کره جنوبی با رکورد ورودی ۴۲۰ کیلوگرم در مکان دوم قرار داشت.

بر اساس اسکوربورد این رقابت‌ها سجاد انوشیروانی با انتخاب وزنه ۱۸۸ کیلوگرم و بهداد سلیمی با انتخاب وزنه ۱۹۶ کیلوگرم، کار خود را در رقابت با دیگر سنگین وزن‌های آسیا آغاز کردند و پس از این دو وزنه بردار شایسته کشورمان سانگ گان جون از کره جنوبی قرار داشت که برای حرکت نخست او وزنه ۱۸۰ کیلوگرمی انتخاب شده بود.

انوشیروانی در حرکت اول وزنه ۱۸۸ کیلویی را بالای سر برد. وی برای حرکت دوم وزنه ۱۹۳ کیلویی را انتخاب و در مهار آن باز هم موفق عمل کرد. در انتخاب حرکت سوم سجاد انوشیروانی ابتدا وزنه ۱۹۵ کیلویی را انتخاب کرد اما با ارتقای یک کیلویی آن باعث شد تا ابتدا سلیمی برای دفعه اول روی تخته بیاید. سلیمی در مهار وزنه ۱۹۶ کیلویی موفق بود تا پس از وی، انوشیروانی برای زدن همین مقدار وزنه روی تخته بیاید. در ‌‌نهایت انوشیروانی که نتواست وزنه سوم را بالای سر ببرد با‌‌ همان وزنه ۱۹۳ کیلویی پس از وزنه‌بردار کره‌ای که وزنه ۲۰۰ کیلو را بالای سر برده بود به عنوان سومی یکضرب رسید.

سلیمی نیز در حرکت دوم خود وزنه ۲۰۱ کیلویی را بالای سر برد و در حرکت سوم نیز وزنه ۲۰۶ کیلویی را به راحتی مهار کرد تا کار برای قهرمانی به حرکات دوضرب کشیده شود. در حرکت دوضرب هم انتخاب اولیه برای سجاد انوشیروانی وزنه ۲۲۳ و برای بهداد سلیمی وزنه ۲۴۱ کیلوگرم بود.

شانس چینی‌ها چگونه کم شد ؟
با ناکامی وزنه بردار چینی در کسب مدال طلای دسته ۹۴ کیلوگرم شانس قهرمانی ایران در رده بندی مدال چهل و سومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا نیز افزایش پیدا کرد.

۶ مدال طلا و نقره سهم ایران / رکوردشکنی مرادی
کیانوش رستمی و سهراب مرادی ۶مدال طلا و نقره دسته ۸۵کیلوگرم آسیا را به خود اختصاص دادند.

کیانوش رستمی و سهراب مرادی در حالی رقابت خود در حرکت یکضرب را آغاز کردند که دیگر وزنه برداران این گروه هر ۳ حرکت را انجام داده بودند و تنها جائه یوک سا از کره جنوبی بود که یک حرکت دیگر، فرصت حضور در روی تخته را داشت.

رستمی و مرادی، هر دو در حرکت نخست خود پشت وزنه ۱۶۸ کیلوگرمی قرار گرفتند که به راحتی آن را بالای سر بردند. پس از این دو نوبت به وزنه بردار کره‌ای رسید تا برای حرکت آخر خود به مصاف وزنه ۱۶۸ کیلوگرمی برود. جائه یوک سا نتوانست این وزنه را بالای سر ببرد، تا خیلی زود مدال‌های طلا و نقره این حرکت نصیب دو وزنه بردار شایسته کشورمان شود.

رده بندی ۴ وزنه بردار بر‌تر وزن ۸۵ کیلوگرم مردان در زیر آمده است:
۱- سهراب مرادی (ایران): یکضرب ۱۷۲/ دوضرب ۲۱۶/ مجموع ۳۸۸ کیلوگرم (مدال طلا)

۲- کیانوش رستمی (ایران): یکضرب ۱۷۲/ دوضرب ۲۱۱/ مجموع ۳۸۳ کیلوگرم (مدال نقره)

۳- جائه یوک سا (کره جنوبی): یکضرب ۱۶۷/ دوضرب ۲۰۳/ مجموع ۳۷۰ کیلوگرم (مدال برنز)

یک طلا و دو برنز، حاصل تلاش بهروزی و رضائیان
دیگر وزنه بردار کشورمان، مرتضی رضائیان در دوضرب عملکردی بهتر از بهروزی داشت و پس از مهار وزنه‌های ۱۷۱ و ۱۷۷، مدال برنز حرکت دوضرب خود را مسجل کرد. رضائیان برای حرکت سوم خود پشت وزنه ۱۸۴ کیلوگرم قرار گرفت.

در پایان رقابت‌های دسته ۶۹ کیلوگرم مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا در کره جنوبی، سجاد بهروزی در حالی با رکورد مجموع ۳۲۳ کیلوگرم مدال برنز مجموع را از آن خود کرد که تنها یک کیلوگرم با کسب مدال طلای این حرکت فاصله داشت.

عملکرد تیم ملی وزنه‌برداری از سال ۲۰۰۳ تاکنون در مسابقات قهرمانی آسیا:
با توجه به برگزاری بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه و ۲۰۱۰ گوانگجو، در ۱۰ سال اخیر ۷ بار شاهد برگزاری مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی بزرگسالان آسیا بوده‌ایم و این هشتمین دوره این رقابت‌ها از سال ۲۰۰۳ تاکنون به شمار می‌رود.

در این میان، بهترین عملکرد مربوط به همان سال ۲۰۰۳ است که تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان با کسب ۴ مدال طلا، عنوان قهرمانی را به دست آورد. در مجموع پولادمردان کشورمان در ۱۰ سال اخیر صاحب ۱۱ مدال طلا، ۹ نقره و ۶ برنز مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی بزرگسالان آسیا شده‌اند. این به غیر از ۳ طلا، ۵ نقره و ۴ برنزی است که وزنه‌برداران کشورمان در ۳ دوره اخیر بازی‌های آسیایی (بانکوک ۲۰۰۲، دوحه ۲۰۰۶ و گوانگجو ۲۰۱۰) به دست آورده‌اند. حال باید دید آیا شاگردان کوروش باقری می‌توانند عملکردی بهتر از سال ۲۰۰۳ که خود او یکی از طلایی‌های تیم ملی وزنه‌برداری در مسابقات قهرمانی آسیا بود، کسب کنند یا خیر؟ آنچه در زیر آمده اسامی مدال آوران وزنه برداری ایران در مسابقات قهرمانی آسیا از سال ۲۰۰۳ تا کنون است:

چین ۲۰۰۳ (۴ طلا، یک نقره، یک برنز)‌​‌ محمدعلی فلاحتی‌نژاد، کوروش باقری، محسن بیرانوند، حسین رضازاده (طلا)، محمدحسین برخواه (نقره)، اصغر ابراهیمی (برنز)

قزاقستان ۲۰۰۴ (یک طلا، یک نقره، ۳ برنز)‌​‌ حسین توکلی (طلا)، سیدهادی پانزوان (نقره)، شاهین نصیری‌نیا، محسن بیرانوند، محمد صالحی (برنز)

امارات ۲۰۰۵ (۲ طلا، ۲ نقره)​‌ حسین رضازاده، اصغر ابراهیمی (طلا)، علی دهقانیان، محسن بیرانوند (نقره)

ژاپن ۲۰۰۸ (۲ طلا)​‌ اصغر ابراهیمی، رشید شریفی (طلا)

قزاقستان ۲۰۰۹ (یک طلا، ۲ نقره، ۲ برنز)‌​سهراب مرادی (طلا)، اصغر ابراهیمی، بهداد سلیمی (نقره)، رسول تقیان، نواب نصیرشلال (برنز)

چین ۲۰۱۱ (یک طلا، ۳ نقره)‌​‌ بهداد سلیمی ‌(طلا)، مجید عسکری، کیانوش رستمی، بهادر مولایی (نقره)

منبع: تابناک

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.