راه حل‌هایی برای رفع مشکلات ازدواج درونگرا با برونگرا

کلی‌ترین تقسیم‌بندی تیپ شخصیت، براساس برون‌گرایی و درون‌گرایی‌ است که همین دسته‌بندی خصوصیات اخلاقی و روانی هر فردی را در زندگی شخصی و اجتماعی‌اش مشخص می‌کند.

درونگرایی رفتاری است که با دیدگاه درونی ذهنی همراه است. فرد درون گرا آمادگی بیشتری برای خود داری و تسلط بر نفس از خود نشان می دهد. این افراد کمتر تمایل به حضور در جمع دارند و و بیشتر دقت خود را به مطالعه و فعالیتهای ذهنی انفرادی می گذرانند.

برونگرایی رفتاری است که با دیدگاه عینی و خارجی مشخص شده و با فعالیت عملی بالاتری همراه است، افراد برونگرا از آمادگی کمتری برای تسلط بر نفس خویش برخوردارند . معمولاً نسبت به افراد درونگرا اعتماد به نفس بالاتری دارند و بودن در جمع و فعالیت های گروهی را به تنهایی و فعالیت های انفرادی ترجیح می دهند.

هر ازدواجی با چالش‌ها و مشکلات خاص خود همراه است، نوع این مشکلات به خصوصیات همسران بستگی دارد. ازدواج افراد درونگرا با برونگرا، دارای مزایا و معایبی است که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

معایب ازدواج درونگرا با برونگرا

داشتن تمایلات اجتماعی متفاوت
تمایلات اجتماعی درونگراها با برونگراها کاملاً متفاوت است، این تفاوت‌های بنیادی می‌تواند منشأ نزاع‌ها و جروبحث‌های فراوان باشد. برونگراها برای سرحال و پرانرژی بودن نیاز به معاشرت دارند، حال آن که درونگراها می‌خواهند مدت زیادی تنها باشند تا در تنهایی و کنج خلوتشان تجدید قوا کنند.

جر و بحث‌های بی‌پایان درباره شلوغی و سکوت
هرچقدر درونگراها عاشق سکوتند، برونگراها از سروصدا و جنب و جوش لذت می‌برند. بعضی از برونگراها به سر و صدا و شلوغی برای تحریک شدن نیاز دارند. برونگراها مانند درونگراها به راحتی تحریک نمی‌شوند و حساسیتشان به نور و صدا کمتر است. چون نیازهای زوجین از زمین تا آسمان با هم تفاوت دارد، رابطه‌شان متشنج می‌شود.

ایجاد سوءتفاهم
شیوه عملکرد درونگراها با برونگراها کاملاً متفاوت است، این تفاوت عملکردی می‌تواند منشأ سوءتفاهم‌های متعدد باشد. زمانی که همسر درونگرا می‌خواهد تنها باشد و خودش را پیدا کند، ممکن است همسرش او را سرد و حتی بداخلاق ببیند.

فواید ازدواج درونگرا با برونگرا

تسهیل رشد
اگرچه ازدواج درونگرا با برونگرا با معایب مختلفی همراه است، مزایای متعددی نیز دارد که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. درونگراها و برونگراها می‌توانند در زندگی مشترک باعث رشد یکدیگر شوند و به نسخه بهتری از خودشان تبدیل شوند. این تفاوت‌ها موجب می‌شود که زوجین از ناحیه امن خود بیرون بیایند و بر مشکلاتی غلبه کنند که همواره با آنها دست و پنجه نرم می‌کردند.

وجود داشتن بده بستان
بده بستان ارزشمندی در رابطه برونگرا با درونگرا وجود دارد، این دو غالباً در امور مختلف به یکدیگر تکیه می‌کنند و یکدیگر را به فعالیت وامی‌دارند. زمانی که همسر درونگرا کلافه می‌شود و نمی‌خواهد در تعاملات و فعالیت‌های اجتماعی شرکت کند، همسر برونگرایش می‌تواند رهبری امور را به دست بگیرد. به این ترتیب زندگی برای فرد درونگرا آسان‌تر می‌شود، به ویژه در زمان‌هایی که احساس می‌کند دارد از خستگی از پا درمی‌آید.

جذب قطب‌های مخالف
دو قطب مخالف، برای مثال درونگرا و برونگرا، جذابیت بالایی برای یکدیگر دارند. هر یک از همسران دارای خصوصیاتی است که دیگری فاقد آن است، این تفاوت‌ها می‌تواند مهیج و فربینده باشد. هر یک از همسران دیگری را تحسین می‌کند و از مشاهده این خصوصیات بی‎سابقه در همسرش به هیجان می‌آید.

وقتی دو انسان درون‌گرا و برون‌گرا رابطه زناشویی خود را شروع می‌کنند، باید بدانند ممکن است هرگز به توافق نرسند مگر اینکه بتوانند به نکته‌های مهم و حساسیت برانگیز زندگی خود واقف شوند و در مواردی به تعامل برسند.

۱) همدیگر را آزاد بگذارید
پردازش احساسی برون‌گراها و درون‌گراها تفاوت‌های اساسی دارد. بنابراین افراد باید به شرایط واقف باشند و در بروز هیجان و احساسات از فشار آوردن بیش ازحد به یکدیگر پرهیز کنند. به طور کلی منظور این است که نباید انتظار داشته باشند همان‌طور که خودشان در مقابل چیزی واکنش نشان می‌دهند، شریک‌شان هم همان مدلی واکنش نشان دهد.

۲) برنامه‌ریزی داشته باشید
برنامه‌ریزی زندگی چنین زوج‌هایی باید با توافق دو طرفه باشد. مثلاً در آن مشخص شود چند بار در ماه قرار است به پیک نیک یا میهمانی بروند و هر دو طرف نیز باید ملزم به رعایت قوانین باشند. قابل پیش‌بینی بودن برنامه‌ها به هیچ کدام فشاری وارد نمی‌کند.

۳) یکدیگر را درک کنید
در زندگی مدرن امروزی، عملاً زندگی مشترک مدت کوتاه‌تری پیدا کرده. پس باید این لحظات کوتاه باهم بودن باکیفیت باشد. مثلاً فرد برون‌گرا بدون اینکه احساس طرد شدن به او دست دهد، باید شرایط روانی همسرش را درک و برایش فضای آرام و خصوصی مهیا کند و بعد از مدتی کنارش برود و با او صحبت کند. البته گاه همسر درون‌گرا همچنان می‌خواهد تنها باقی بماند. در این صورت فرد برون‌گرا باز هم باید فرصت دیگری به او بدهد اما به تلاشش برای برقراری ارتباط با همسرش ادامه دهد.

۴) به یکدیگر فرصت دهید
در نحوه حل مشکلات، تفاوت‌های عمده‌ای بین برون‌گراها و درون‌گراها دیده می‌شود. افراد برون‌گرا باید در مقابل اصرار شدید ذهنی‌شان برای حل موضوع در همان لحظه، مقاومت کنند چون اقدامات سریع برای حل مشکل با بی‌اعتنایی و حتی خشم فرد درون‌گرا همراه خواهد بود. برون‌گراها حتماً باید در این مواقع شرایط را درک و کمی تأمل کنند. بحث را به تعویق بیندازند و آن را به زمان دیگری موکول کنند. درون‌گراها هم باید بدانند که همسر برون‌گرا تحمل اینکه مدت‌ها در انتظار بماند تا مسأله حل شود را ندارد.

مطالب مرتبط:
نحوه صحیح آشنایی پیش از ازدواج

تصورات اشتباهی که قبل از ازدواج صورت می گیرد

دلایل نارضایتی از ازدواج

توافقات مالی زوجین قبل از ازدواج

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.