بیزینس کوچینگ چیست؟
اگر در مورد کسبوکارهای موفق مطالعهای داشته باشید، متوجه خواهید شد که پشت اکثر آنها شخص یا گروهی است که مثل یک مربی مدیران را به مسیر درست راهنمایی میکند. به این کار اصطلاحا بیزینس کوچینگ گفته میشود. امروزه کمپانی گوگل، اپل، مایکروسافت و صدها کمپانی دیگر از کوچینگ استفاده میکنند. این موضوع نشان میدهد، هر چقدر هم که در بیزینس خود حرفهای باشید، باز هم نیاز به کوچینگ کسبوکار دارید.
در این مقاله بیزینس کوچینگ را تعریف کرده و کارکردهای آن را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید تا بتوانید آینده کاری خود را بسازید.
تعریف بیزینس کوچینگ؛ هدایت مدیران به سمت هدف
بیزینس کوچینگ یعنی راهنمایی و هدایت کسبوکار شما توسط یک مربی که هدف آن توسعه استراتژیک آن بیزینس است. در واقع کوچینگ اگر صحیح اجرا شود، مثل یک نقشه راه روشن برای مدیران عمل میکند. برای اولین بار مایکل ای.برگر در سال ۱۹۷۷ کوچینگ مدرن را پایهگذاری کرد و از آن روز تا به حال شاهد پیشرفتهای زیادی در عرصه تجارت هستیم. توجه داشته باشید که کوچ را با مشاور اشتباه نگیرید. مشاور معمولا در یک حوزه خاص مثل امور مالی فعالیت میکند، اما کوچ تمام جوانب بیزینس شما را میسنجد و در زمینههای متعددی هدایتتان میکند.
کاربرد بیزینس کوچینگ در کسبوکار
بیزینس کوچینگ اگر به درستی اجرا شود، میتواند کسبوکار شما را از اینرو به آنرو کند. کوچ بر جنبههای مختلف بیزینس شما نظارت میکند و با نگاهی تیزبین سعی میکند، نواقص و مشکلات کارتان را رفع کند. تعدادی از مزایای کوچینگ را در ادامه بهصورت جزئیتر بررسی خواهیم کرد.
بیزینس کوچ فعال کننده و کاتالیزور است: بیزینس کوچ در کنار نقش مهم روشن گری، کمک بسیاری به فعال شدن انگیزه های درونی شما میکند. شما برای انجام تمام کارها در این کرۀ خاکی، به انگیزه احتیاج دارید. انگیزه ای درست، واقع گرایانه و محرک. کوچ در کنار شما و کسب و کارتان قرار می گیرد و با کشیدن یک کبریت، هم دور و برِ افکار و نقشه هایتان را روشن میکند و هم فشفشۀ انگیزه ها را.
این نقشِ بسیار موثر در مرحله بعدی مثل یک کاتالیزور “در واکنش تبدیل شدن شمای کنونی به شمای آرمانی”، همه چیز را سرعت می بخشد. چرا؟ چون شما به کمک بیزینس کوچ، واضح میبینید، صحیح تصمیم میگیرید، و دقیق و پرقدرت عمل میکنید.
ارتباط بهتر با کارمندان؛ ایجاد فضایی امن برای مکالمات حرفهای
کوچینگ، افراد یک سازمان را حمایت کرده و ارتباط خوبی بین مدیران و کارمندان ایجاد میکند. در واقع کوچ فضایی امن و مشارکتی فراهم میسازد که در آن همه میتوانند نظراتشان را بیان کنند. این کار باعث میشود، کارمندان حس کنند به سازمان تعلق دارند و هویت خود را پنهان نمیکنند. در نهایت هر چقدر رضایت شغلی کارمندان بیشتر باشد، توانمندی آنها افزایش می یابد و موجب پیشرفت سازمان میشود.
بهبود عملکرد فردی مدیران؛ به اشتراک گذاری تجربیات
از قدیم گفتهاند یک دست صدا ندارد! هرچقدر هم مدیر فوق العادهای باشید، همیشه چیزهایی برای یادگیری وجود دارد. کوچها تجربیات خود را با مدیران به اشتراک میگذارند و آنها را در چالشهای کاری راهنمایی میکنند. کوچینگ به مدیران هر دو مهارتهای نرم و سخت را آموزش میدهد. همچنین آنها را در برنامهریزیهای سازمانی و شخصی راهنمایی میکند.
افزایش بهرهوری؛ افزایش درآمد
بعضی از مدیران فکر میکنند با صرفهجویی در هزینه کوچینگ مسائل مالی را بهخوبی مدیریت کردهاند، در حالیکه نبود کوچینگ ضرر بیشتری به بیزینس وارد میکند. در واقع کوچینگ با کاهش زمان صرف شده برای کارهای غیرضروری و بهبود تمرکز بر کارهای ضروری باعث افزایش بهرهوری میشود. طبق تحقیقاتی که در یک شرکت خصوصی صورت گرفتهاست، پس از استفاده از کوچینگ میزان بهرهوری ۵۵ درصد افزایش یافته است.
تقویت مهارتهای ارتباطی و شبکهسازی ؛ ارتباط با سرمایهگذاران
کوچها اغلب دارای تجربیات فراوانی هستند و خود صاحب کسبوکار موفقی بودهاند. بههمینعلت، آنها راهی برای شبکهسازی و ایجاد همکاری با سرمایهگذاران و کارآفرینان ایجاد میکنند. همچنین کوچ باید خود مهارتهای ارتباطی بالایی داشته باشد و این مهم را به مدیران نیز آموزش دهد. بهتر است کوچی که انتخاب میکنید، در زمینه فضای دیجیتال نیز مسلط باشد تا بتواند شبکهسازی را در فضای بینالمللی گسترش دهد.
جالب است بدانید مطالعه ICF در مورد کوچینگ گفته است که ۹۹ درصد افراد و شرکتهایی که کوچ استخدام میکنند راضی یا بسیار راضی هستند.
ویژگیهای یک بیزینس کوچ خوب
افراد زیادی در زمینه بیزینس کوچینگ مدعی هستند؛ اما همه آنها در کار خود حرفهای نیستند یا دست کم با بیزینس شما همخوانی ندارند. بیزینس کوچ خوب کسی است که به طور مکرر با شما و تیمتان ملاقات داشته باشد و برایتان وقت بگذارد. همچنین باید از شجاعت زیادی برخوردار باشد تا بتواند به طور آنی به بحرانهای ناگزیر کاری پاسخ دهد.
او باید نگاه کنجکاوانهای به تمام جزئیات کار شما داشته باشد تا علت اصلی مشکلات را متوجه شود. از طرفی دیگر مربی خوب کسی است که صادق باشد و به جای تعارف نقاط ضعف شما و سیستم را بررسی و بیان کند.
بیزینس کوچینگ ابزاری نوین و موثر برای توسعه کسبوکارهاست. امروزه کمپانیهای زیادی از بیزینس کوچینگ استفاده میکنند و طبق تحقیقات انجام شده، نسبت به آن رضایت زیادی دارند. چه اول راه کسبوکار باشید و چه یک کارآفرین حرفهای باشید، بیزینس کوچینگ رسیدن به اهدافتان را سرعت میبخشد.
کوچ حرفهای با تجربیات گستردهای که دارد، مهارتهای مختلفی را در مدیران میپروراند. این مهارتها شامل مهارتهای رهبری، روابط عمومی و مهارتهای اساسی تجاری است. همچنین کوچها ارتباط خوبی بین مدیران و کارمندان برقرار کرده و رضایت شغلی آنها را بالا میبرند. درنهایت تصمیم شماست که در این دنیای رقابتی کسبوکار دوست دارید از این ابزار حیاتی استفاده کنید یا نه.