چگونه از عهده مشکلات اقتصادی برآیید؟

برخی معتقدند انسان ها در زندگی اقتصادی یا احساس موفقیت دارند یا احساس ناکامی. هر چند که برخی به ظاهر شاید احساس رضایت یا عدم رضایت از زندگی داشته باشند، اما در دورن خود کاملا صادقانه به قضاوت می نشیند.

برای مثال برخی آدم هایی که به لحاظ اقتصادی موفق هستند از ترس حسادت یا به دلیل روحیه پنهانکارانه حاضر نیستند صراحتا به ابراز رضایت بپردازند، یا در مقابل کسانی به دلیل حفظ آبرو یا ترس از اعتراف به شکست یا این قبیل چیزها، حاضر به پذیرش ناکامی نیستند. اما آدم های موفق در عرصه اقتصاد زندگی چه ویژگی ای دارند؟

مهم ترین ویژگی به برنامه ریزی آنها در زندگی بازمی گردد. در عرصه زندگی افراد مجموعه ای از پیش بینی های مالی را برای خود انجام می دهند. پیش بینی هایی که هر فرد را برای یک زندگی با آرامش و آسایش در آینده نزدیک و دور آماده می کند. مجموع این برنامه ریزی شامل جنبه های مختلفی است که فقط به پس انداز کردن و سرمایه گذاری هنگفت در سرمایه گذاری های خاص خلاصه نمی شود. این سرمایه گذاری ها فقط بخش کوچکی از یک برنامه ریزی جامع هستند. در یک برنامه ریزی مالی کامل و دقیق، وضعیت مالی امروز فرد یا خانواده بررسی می شود و اهداف مالی در آینده نزدیک و دور نیز مورد نظر قرار می گیرد و با توجه به آنها روش یا روش های حصول این اهداف و قابل دسترس بودن آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برنامه ریزی مالی به همه جنبه هایی توجه می کند که استقلال مالی یا اهداف مالی فرد را در آینده تضمین خواهد کرد. پس انداز برای آینده با هدف خرید اتومبیل یا منزل یا پس انداز بازنشستگی از مواردی است که عموم افراد با آن آشنایی دارند و تعداد کثیری آن را اجرا می کنند. یک برنامه ریزی کامل شامل موارد فوق است، ولی فقط به آنها خلاصه نمی شود و این موارد فقط بخش کوچکی از یک برنامه ریزی مالی است. برای حصول به یک برنامه کامل باید به موارد بسیاری توجه دقیق شود که موارد زیر بخشی از آنها است:

میزان درآمد فرد یا یک خانواده

سرمایه و موجودی نقدی و غیر نقدی

بدهی و تعهدهای مالی کوتاه و بلندمدت

هزینه ها و مخارج روزانه زندگی

میزان و نوع مناسب سرمایه گذاری

خریدهای بزرگ و هزینه های اصلی و مهم در طی دوران زندگی (مانند خرید خانه، اتومبیل و مسافرت های تفریحی)

هزینه های مرتبط با آینده فرزندان و جوانان (هزینه های تحصیل، ازدواج و کمک های مالی برای شروع زندگی مستقل)

وضعیت، نیازهای مالی و محل تامین آنها در زمان بازنشستگی

هزینه ها و نیازهای مالی در زمان بیماری

هزینه ها و نیازهای مالی در زمان از کارافتادگی

هزینه ها و نیازهای مالی در زمان پس از درگذشت فرد یا افرادی از خانواده

نوع و میزان بیمه پزشکی و بیمه عمر مورد نیاز

اما آیا اگر در عرصه زندگی مشکلی به وجود آمد، زندگی به آخر رسیده است؟ مسلما این طور نیست.

مشکلات مالی یکی از رایج ترین دلایل اختلافات در یک زندگی است. گرچه شرایط سخت اقتصادی می تواند بیشترین فشار را بر خانواده بیاورد، اما می توان راه هایی را یافت که خانواده را حفظ کرد و حتی شکوفایی آن را تداوم بخشید.

اگر می خواهید از عهده مشکلات اقتصادی برآیید، شما و همسرتان باید این هفت اقدام مهم را انجام دهید:

● در مورد موضوعات مالی همسرتان به طور صریح با او صحبت کنید.
در این راه سخت باید همراه هم حرکت کنید. هیچ خرید عمده ای را بدون صحبت کردن با همسرتان درباره آن و رسیدن به توافق دوطرفه انجام ندهید. شاید تعجب کنید که چه تعداد خریدهایی را اگر شب قبل در مورد انجام آنها فکر کرده بودید، انجام نمی دادید. ارتباط برقرار کردن با همسرتان در این مورد بهترین تصمیم است؛ به این ترتیب هر دوی شما در مورد خرید یک چیز معین توافق دارید و مسوولیت آن را می پذیرید. چنین راهبردی از ایرادگیری از یکدیگر در صورتی که معلوم شد تصمیم به خرید آن چیز درست نبوده است، جلوگیری می کند.

● در خرید با وام یا به صورت اعتباری افراط نکنید.
به خاطر داشته باشید که این کار یکی از عوامل مهم وارد آمدن استرس بر رابطه ازدواج است. پرداخت بخش عمده ای از حقوق دریافتی ماهانه برای بازپرداخت اقساط وام ها موجب سلب آرامش خانواده می شود. بودجه خانواده را با همفکری هم تنظیم کنید و این برنامه را رعایت کنید. خرید خود را به زمانی واگذار کنید که پول کافی برای پرداخت هزینه آن پس انداز کرده باشید یا اینکه به طور مشترک با پول دو نفرتان امکان خرید آن را داشته باشید.

● مشکلات مالی را دونفری و با همکاری هم حل کنید.
به توافق رسیدن درباره اقدامات هماهنگ باعث می شود، هدف روشنی را در چشم انداز داشته باشید که برای یافتن راه حل ضروری است. حقیقت قطعی این است: اگر رابطه تان را به عنوان یک کار گروهی ضروری در نظر نگیرید، همه چیز از دست می رود. اگر به همراه یکدیگر برای مقابله با چالش های اقتصادی در رابطه تان با یکدیگر اقدام نکنید، امیدی برای موفقیت مالی در ازدواج تان وجود نخواهد شد.

● بدبیاری ها را به گردن یکدیگر نیندازید.
گرایش طبیعی وجود دارد که در دوران های سخت تقصیر بدبیاری تان را به گردن کس دیگر از جمله همسرتان بیندازید. این بازی دیگری را مقصر قلمداد کردن در مورد عشق و ازدواج بی فایده است. این راهبرد را به کلی فراموش کنید.

● خودخوری نکنید.
خلاص شدن از یک بحران مالی به حفظ تمرکز و رویکرد مثبت بر اساس همکاری نیاز دارد. به خاطر داشته باشید هیچ مشکل مالی تا به حال با احساس تاسف برای خودتان یا موقعیت خودتان بهبود نیافته است. احساس تاسف برای خودتان یا دیگری معمولا راهبردی شکست خورده و نامولد است.

● در هنگام موفقیت جشن بگیرید.
هر وقت به موفقیت مالی می رسید برای مثال پرداخت وام را به پایان می رسانید یا راهی برای کم کردن هزینه ها پیدا می کنید، جشن بگیرید. مسوولیت پذیری مالی یک مزیت است. اختصاص دادن زمان به جشن گرفتن با یکدیگر احساسی در شما ایجاد می کند که رسیدن به هدف بعدی حتی دست یافتنی تر است.

● برای حل مشکلات مادی به همراه هم «عمل کنید».
هنگامی عاشق یکدیگر هستید، به تنهایی عمل کردن باعث موفقیت شما نخواهد شد. زوج هایی که زندگی مشترک موفقی دارند، به همراه هم با مشکلات روبه رو می شوند و برای یافتن راه حل تلاش می کنند و می دانند که تنها راه برای حل یک مشکل مالی همکاری کردن با یکدیگر است.

سودابه بهرامی؛ روزنامه دنیای اقتصاد

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.