حجاب و عفاف شامل مردان هم می شود

زمانی که بحث از حجاب و رعایت آن در جامعه ما می‌شود تمام فکرها به سوی زنان و دختران کشیده می‌شود و گویی بحث حجاب با جنسیت زن ارتباط مستقیم و غیرقابل انکار دارد در صورتی که در موضوع حجاب آن طور که مسئولان می‌گویند نباید بحث را جنسیتی کرد؛ حجاب یک مفهوم مشترک دو جنسی بین زن و مرد است که فقط مصداق‌هایش فرق می‌کند.

در مورد حجاب آقایان بحثی که مطرح است بحث تقلید از فرهنگ غربی در استفاده از پوشش است و عملا حجاب آقایان شاید با توجه به مشخصه‌های تعریف شده در نگاه اول مشکلی نداشته باشد اما بنا به ادعای کارشناسان استفاده از لباس‌های زننده، گاها استفاده از لوازم آرایشی، بلند کردن مو توسط مردان از مصادیق بدحجابی به حساب می‌آیند و این در حالی صورت می‌گیرد که مدام به زنان گوشزد می‌کنند که حجاب خود را رعایت کنند و با لباس‌ها و آرایش‌های تحریک‌آمیز به خیابان‌ها نیایند ولی مسوولان مربوطه تا حدودی از این غفلت کرده‌اند که شاید در این برهه زمانی اگر تعریف جامع و شایسته‌ای را هم برای حجاب آقایان در نظر گرفته بودند در این زمینه مردان گوی سبقت را از زنان ربوده بودند!

با این وجود استفاده از گشت‌های ارشاد، تذکرات لفظی و گاها برخوردهای فیزیکی برای زنان بدحجاب در جامعه ما رواج دارد اما این موضوع سوالی را مطرح می‌کند که در این میان سهم آقایان از داشتن و رعایت حجاب چه می‌شود و با این وجود با کدام منطق و برهان می‌خواهید زنان را به داشتن حجاب قانع کنید در حالی که خود مردان مانند هزاران مورد دیگر از این مقوله مستثنی هستند؟! این مساله تاجایی افکار عمومی را مشغول کرده است که در همین راستا مدیرامور اجتماعی شورای فرهنگی اجتماعی زنان می‌گوید: در توسعه و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نباید تنها زنان، مخاطب قرار گیرند و نقش و مسئولیت مردان فراموش شود. فرشته روح افزا با بیان اینکه عفاف و حجاب از نتایج و مظاهر ایمان و تقوی است بنابراین برای تقویت آن باید در درجه اول به تحکیم ایمان و تقویت باورهای دینی افراد جامعه که در حکم روح و ریشه اخلاق و رفتار آنان است، توجه شود گفت: در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، لازم است به تحکیم ارزش‌ها و مفاهیم اخلاقی خاصی از قبیل شرم‌و‌حیا و آزرم و غیرت که با عفاف و حجاب رابطه نزدیک و بی‏واسطه دارند و خود از ثمرات ایمان و تقوی محسوب می‏شوند و نیز به آموزش احکام شرعی مربوط به عفاف و حجاب‌و‌آموزش صحیح رفتار زن و مرد با یکدیگر در جامعه و خانواده توجه کافی مبذول شود.

وی ادامه داد: لازم است توجه عموم افراد، خصوصا جوانان به نقش عفاف و حجاب در ایجاد هویت فرهنگی و ملی مستقل برای کشور و ملت و همچنین به آثار مثبت سیاسی این استقلال جلب و مقاصد دشمنان در ترویج فرهنگ برهنگی که خود یکی از راههای تهاجم فرهنگی است با ذکر شواهد و نمونه‏ های تاریخی تشریح شود.

روح افزا با تاکید بر اینکه در توسعه و ترویج عفاف و حجاب باید از کارهایی که موجب بدبینی نسبت به اسلام و نظام اسلامی‌شود پرهیز شود اذعان داشت: در توسعه و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نباید تنها زنان، مخاطب قرار گیرند و نقش و مسئولیت مردان فراموش شود بلکه باید عفاف و حجاب به عنوان امری که به هر دو جنس زن‌و‌مرد مربوط می‏شود، تلقی شود.

این مقام مسئول تاکید کرد: تبلیغ عفاف و حجاب باید چنان باشد که خود موجب بدآموزی و اشاعه فحشا نشود و دراین امر، باید مقتضیات سنی، روحی و فرهنگی مخاطبان موردتوجه قرار گیرد.

عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان با تاکید بر مد نظر قرار گرفتن عفاف و حجاب در شهرسازی و معماری تصریح کرد: به موازات اهتمام نسبت به عفاف و حجاب و تبلیغ و ترویج آن باید تدابیری اتخاذ شود تا چادر و انواع لباس‌هایی که استفاده از آنها لازمه رعایت عفاف و حجاب است به آسانی و با هزینه‏ای معقول و منطقی قابل تامین باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.