بهترین و بدترین کشورها برای مادر شدن کدامند؟

نتایج تحقیقی جدید نشان می‌دهد مادر بودن با وجود اینکه بسیاری آرزوی آن را دارند و یا به آن افتخار می‌کنند ‌در همه کشورها پدیده‌ای خوشایند نیست ‌در واقع بر اساس این تحقیق خوب یا بد بودن مادر بودن و مادر شدن به کشور سکونت افراد بستگی دارد.

سازمان غیر دولتی ” کودکان را حفظ کنیم” تحقیق جهانی را به مناسبت روز مادر انجام داده است که بر اساس نتایج آن بدترین کشور برای مادر شدن کشور نیجر است،‌ این عنوان در گزارش سال گذشته به کشور افغانستان اختصاص یافته بود.

ایالات متحده در این گزارش جدید رتبه ۲۵ را در میان ۱۶۵ کشور مورد مطالعه به دست آورده است و ۶ پله از رتبه سال گذشته اش صعود کرده است. این رتبه بندی ها بر اساس شاخص هایی مانند سلامت مادران،‌ تحصیلات و وضعیت اقتصادی و همچنین سلامت و تغذیه کودکان انجام گرفته است. در این تحقیق ۴۳ کشور توسعه یافته و ۱۲۲ کشور در حال توسعه مورد مطالعه قرار گرفته اند.

همانطور که انتظار می رود،‌کشورهای توسعه یافته بهترین مناطق برای مادر بودن هستند و برترین آنها نیز کشور نروژ است. کشورهای آفریقایی نیز پایین ترین رتبه ها را در این رابطه به خود اختصاص داده اند.

۱۰ کشور برتر در این گزارش کشورهای نروژ،‌ ایسلند،‌ سوئد،‌ نیوزیلند،‌ دانمارک،‌ فنلاند،‌ استرالیا،‌ بلژیک،‌ ایرلند و هلند انتخاب شده اند و در مقابل بدترین کشورها نیجریه،‌ افغانستان،‌ یمن،‌ گینه بیسائو،‌ مالی،‌ اریترآ،‌ چاد،‌ سودان،‌ سودان جنوبی و جمهوری کنگو معرفی شده اند.

جدول رتبه بندی بهترین و بدترین کشورها برای مادران
رتبه بهترین کشورها
۱- نروژ
۲- ایسلند
۳- سوئد
۴- نیوزیلند
۵- دانمارک
۶- فنلاند
۷- استرالیا
۸- بلژیک
۹- ایرلند
۱۰- هلند/ بریتانیا

رتبه بدترین کشورها
۱۶۵- نیجر
۱۶۴- افغانستان
۱۶۳- یمن
۱۶۲- گینه بیسائو
۱۶۱- مالی
۱۶۰- اریترآ
۱۵۹- چاد
۱۵۸- سودان
۱۵۷- سودان جنوبی
۱۵۶- جمهوری کنگو

بر اساس این گزارش بیش از نیمی از کودکان جهان به ۶ عنصر حیات بخش یعنی مکمل های غذایی آهن دار در زمان بارداری مادران،‌ تغذیه از شیر مادر،‌ مکملهای غذایی،‌ ویتامین A، زینک و آب و بهداشت دسترسی ندارند.

در این گزارش به منظور نمایش دادن تفاوت میان زندگی مادرانی که در بدترین و بهترین کشورها زندگی می کنند نروژ را با نیجر مقایسه کرده است: در کشور نروژ در ازای هر نوزادی که متولد می شود یک پرستار و متخصص بهداشت و سلامت حضور دارد،‌در حالی که در کشور نیجر از هر سه نوزاد یک نوزاد از این شرایط برخوردار است. در کشور نروژ ۴۰ درصد از کرسی های مجلس در اختیار زنان است در نیجر تنها ۱۳ درصد از نماینده های مجلس زن هستند. یک دختر معمولی نروژی می تواند ۱۸ سال به تحصیل پرداخته و طول عمری برابر ۸۳ سال داشته باشد اما یک دختر در نیجر تنها ۴ سال تحصیل کرده و طول عمری برابر ۵۶ سال دارد. از هر ۱۷۵ زن نروژی یک زن پیش از تولد پنج سالگی فرزندش وی را از دست می دهد،‌این نسبت در نیجر یک در هفت است.

منبع: همشهری آنلاین

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.