نحوه پخت آش رشته

مواد لازم برای ۴-۶ نفر:
نخود و لوبیا چیتی: روی هم یک استکان
عدس: یک استکان
پیاز داغ: یک لیوان سرپر
سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز ): یک کیلو
رشته آش: نصف یک بسته
نعناع خشک: یک قاشق غذا خوری سرپر
کشک: به مقدار لازم
نمک، زرد چوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه آش رشته:

نخود و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. در قابلمه مناسبی (برای این مقدار، قابلمه قطرحدود ۳۰ سانتیمتر و ارتفاع حدود ۳۰-۴۰ سانتیمتر مناسب است) سه لیوان آب بریزید و نخود و لوبیا چیتی را در آن بریزید تا نیم پز شود. بعد از اینکه نخود و لوبیا چیتی تقریبا نیم پز شد (کمی نرم شد) عدس را به مواد بیفزایید و بگذارید با هم بپزند. اگر حین پخت چند بار آب مواد را عوض کنید هم رنگ آش بهتر میشود و هم برای کسانی که ناراحتی معده دارند کمتر ایجاد مشکل میکند (به خاطر اینکه حبوبات برای معده های ضعیف معمولا مشکل ساز است) حدودا یک ساعت بعد از اینکه عدس را به مواد اضافه کردید نیمی از پیاز داغ را داخل مواد بریزید و بعد از چند دقیقه سبزی آش را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید.

درب قابلمه را نگذارید تا سبزی ها رنگشان یکباره تیره نشود. وقتی سه – چهار دقیقه از اضافه کردن سبزی ها گذشت و مواد را خوب با هم مخلوط کردید درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد. برای پخت این آش زمانی نمیشود تعیین کرد، چون بسته به حجم و نوع مواد زمان پخت متغیر است.

ولی رشته را هنگامی به آش اضافه کنید که نهایتا ۳۰ دقیقه بعد بخواهید آش را سرو کنید یا از روی حرارت بردارید. برای اینکه وقتی رشته را اضافه میکنید اگر از ۳۰ دقیقه بیشتر روی حرارت باشد (حتی حرارت کم) به هم میچسبد و کم کم ته میگیرد و شما مجبورید که آش را هم بزنید و رشته در اثر هم زدن خرد میشوند و ظاهر و طعم آش را خراب میکنند.

توجه کنید که موقع پختن آش رشته هرگز از ابتدا نمک را به مواد اضافه نکنید، به خاطر اینکه رشته آش به اندازه کافی نمک دارد. بعد از اضافه کردن رشته و در واقع قبل از اینکه آش را در ظرف مناسب بریزید نمک، فلفل و زرد چوبه آن را اندازه کنید.

قبل از سرو کردن آش در ظرف مناسب مقداری از کشک را داخل آش بریزید و هم بزنید البته اگر کسانی هستند که آش را بدون کشک دوست دارند  برای آنها آش بدون کشک کنار بگذارید و بعد آش را در ظرف بکشید و روی آن را با کشک و نعناع داغ و باقیمانده پیاز داغ تزئین کنید.

برای درست کردن نعناع داغ، برای اینکه رنگ آن زیاد تیره نشود در تابه کوچکی مقدار کمی روغن بریزید و منتظر داغ شدن آن نمانید! نعناع را سریع به آن اضافه کنید و همین که چند بار هم زدید نعناع را از روی حرارت بردارید تا رنگ آن تیره نشود.

برای اینکه پیاز داغ هایی با ظاهر بهتر داشته باشیم بهتر است ابتدا موقع خرد کردن پیازها توجه کنید که اندازه آنها یکدست باشد تا موقع سرخ شدن رنگشان تیره و روشن نشود و بعد از سرخ شدن، پیاز ها را داخل یک آب کش پخش کنید تا روغن اضافی آن گرفته شود و پیازها به هم نچسبند.

بعد از سرخ شده پیازها در روغن و تفت دادن آنها با مقدار کمی زرد چوبه، اگر کمی پودر زعفران خشک روی آنها بپاشید و بلافاصله هم بزنید رنگ پیازداغ و همچنین عطر آن بسیار بهتر میشود.

منبع: مطبخ خاله خانم

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.