سه روش برای فرار از سلطه تکنولوژی

به احتمال زیاد خودتان متوجه میزان وابستگی تان نشده اید اما در شرایط خاص، ناگهان متوجه می شوید که زندگی تان به شدت به تکنولوژی پیوند خورده و وابستگی هایی پیدا کرده اید که به ضرر شماست: در ۱۰دقیقه اخیر چندبار به ای میل هایتان سر زده اید؟ طی یک ساعت چندبار به صفحه موبایل تان نگاه می کنید؟ طی یک روز چندبار به صفحه خودتان در شبکه های اجتماعی سر می زنید؟

دکتر رازن سه روش را پیشنهاد می دهد که می تواند باعث فرار از سلطه تکنولوژی به زندگی شود.
۱- حد و مرز تعیین کنید
وقتی تلفن همراه تان در دست تان، یا در یک قدمی شماست، تصویر آن پیغامی به مغز می فرستد به این مضمون که من را چک کن، این گونه اضطراب و استرس افزایش می یابد. شما باید به خودتان دوره های استراحت بدهید، مثلا یک دقیقه قبل از شروع شام، تلفن همراه و ای میل خودتان را چک کنید و سپس آنها را در گوشه ای دور از استرس و دور از چشم بگذارید و برای مدت یک ساعت سراغ آنها نروید. دفعه بعد می توان برای مدتی طولانی تر تلفن همراه تان را بی صدا کنید یا کامپیوترتان را کاملا خاموش کنید.

۲- به طبیعت بروید
مغز ما در یک زمان مشخص تنها می تواند به چند محرک پاسخ دهد اما اطراف ما پر از وسایل تکنولوژیکی است که دایما در حال چالش ذهنی با آنها هستیم، فرض کنید می خواهید در خانه استراحت کنید، روی کاناپه دراز می کشید اما ذهنتان درگیر است، مدام به شما می گوید که تلفن همراه تان یا ای میل هایتان را چک کنید یا اینکه کانال های تلویزیون را عوض کنید، در این حالت ذهن شما استراحت نمی کند. دکتر ورنویه می گوید: حتی وقتی خسته هستید، در جایی به خودتان استراحت بدهید که از تمام وسایل تکنولوژیک دور باشد، باور کنید که راه رفتن برای ۱۵دقیقه در یک پارک، یا در جایی که هوای خوبی داشته باشد بیشتر از استراحت در اتاقی پر از وسایل دیجیتال، حال شما را خوب می کند.

۳- جایگزین کنید
تلفن همراه شما محرک مغز شماست، یعنی با هربار چک کردن آن هورمون دوپامین در مغز شما ترشح می شود و در نتیجه حس خوبی خواهید داشت، در نهایت همین مکانیسم شما را وابسته به آن می کند و طبیعی است هربار که نتوانید از این وسایل استفاده کنید دچار مشکل خواهید شد اما راه ساده ای را به شما پیشنهاد می کنیم: «سعی کنید تفریحات جایگزینی پیدا کنید، تفریحاتی که بتوانند به شما کمک کنند که حال خوبی داشته باشید و از آنها لذت ببرید، گپ زدن با کسی که دوستش دارید، کتاب خواندن، نوشتن، بازی کردن با دیگران و… .»

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.