علائم گرمازدگی در کودکان و راه های پیشگیری از آن

کودکان بیشتر تمایل دارند، در محیط خارج از منزل بازی کنند و از آنجایی که بسیار حساس و ضعیف هستند، تحمل گرمای زیاد هوا و آفتاب سوزان تابستانی را ندارند و ممکن است گرمای زیاد تاثیر عمیقی روی فیزیولوژیک بدن آن‌ها داشته باشد. گرمازدگی در کودکان می‌ تواند آن‌قدر خطرناک باشد که والدین مجبور شوند برای کنترل وضعیت کودک‌شان او را در بیمارستان بستری کنند یا در مورد خودشان هم چند روزی نتوانند سرکار حاضر شوند. اما آنچه واضح است این‌که با شروع فصل تابستان باید بیشتر از قبل به سلامت کودکتان اهمیت دهید و اطلاعات بیشتری در مورد علائم گرمازدگی، چگونگی برخورد با بیماری‌ و راه‌های پیشگیری به دست آورید.

علائم گرمازدگی در کودکان
نوزاد شما ممکن است در ابتدا علائم افزایش درجه حرارت را نشان دهد که علائم خفیف تری است. ممکن است متوجه شوید که بیش از حد تشنه یا خسته است و یا پوستش سرد و مرطوب است. اگر کودک درسنی باشد که قادر به حرف زدن باشد ممکن است از انقباض ساق پا یا شکم شکایت داشته باشد، اگر افزایش درجه حرارت بدن به گرمازدگی بیانجامد ممکن است هریک از علائم زیر دیده شود:

– درجه حرارت ۴/۳۹ درجه حرارت سانتیگراد یا بیشتر بدون تعریق خشکی ، قرمزی و داغی پوست
– نبض سریع
– بیقراری
– گیجی
– سردرد (که ممکن است اورا تحریک پذیر سازد)
– استفراغ
– تنفس سریع با دامنه کوتاه
– خستگی (عدم پاسخگویی نسبت به صدا زدن نامش یا قلقلک پوست)
– عدم هوشیاری

ممکن است علائم کاهش آب بدن نیز دیده شود.

اگر مشکوک به گرما زدگی شدید چه کنید؟
باید هرچه سریعتر درجه حرارت بدن کودک را پایین آورید. زمان اهمیت زیادی دارد – کودکی که دچار گرمازدگی شده است ممکن است براحتی به کما برود.

ابتدا با اورژانس تماس بگیرید. سپس لباسهای کودک را از تنش خارج کنید و او را در یک محل خنک بخوابانید. (اگر خارج از منزل در زیر آفتاب قرار دارید یک محل سایه بیابید و یا او را به یک محل خنک منتقل سازید. درمدتی که منتظر آمبولانس هستید بدن او را با اسفنج یا پارچه نرمی که به آب سرد آغشته کرده اید ماساژ داده او را جلوی پنکه بگذارید (می توانید از یک پنکه برقی استفاده کنید و یا او را باد بزنید). با او صحبت کنید و سعی کنید او را آرام سازید. به او چیزی ننوشانید و علیرغم آنکه ممکن است وسوسه شوید که به او استامینوفن بدهید باید بدانید که استامینوفن افزایش درجه حرارت بدن در اثر گرمازدگی را برطرف نمی کند.

اگر کودک شما تنها علائم افزایش درجه حرارت بدن را دارد ولی دچار گرما زدگی نشده است او را به داخل منزل و درصورت امکان به اتاقی ببرید که کولر داشته باشد. مقدار زیادی شیر به او بخورانید و اگر ۴ ماه یا بیشتر دارد کمی آب نیز به او بدهید. می توانید از حمام سرد نیز استفاده کنید. درتمام طول روز او را داخل منزل نگاه دارید. اگر بنظر نمی رسد که علائمش سریعا بر طرف شود به بخش اورژانس یا پزشک مراجعه کنید.

چگونه از گرمازدگی نوزاد پیشگیری کنم؟
بخاطر داشته باشید که درجه حرارت بدن ممکن است سریعا بالا رود بخصوص اگر نوزاد شما به هوای داغ عادت نداشته باشد (مثلا دراوائل تابستان). به نوزاد لباسهای سبک و آزاد بپوشانید. سعی کنید وقتی او را از منزل خارج می کنید درسایه نگهدارید و وقتی او را سوار اتومبیل می کنید دقت کنید که هوای داخل اتومبیل خنک باشد. در روزهای فوق العاده گرم بیشتر از حد معمول به او مایعات بدهید و وقتی دمای هوا شدیدا بالاست حتی الامکان او را از منزل خارج نسازید.

احتمال گرمازدگی در ساعت‌های میانه روز بیشتر است، زیرا در این زمان آفتاب به‌صورت مستقیم می‌ تابد و بسیار داغ است. والدین نباید نوزادشان را در این ساعت‌ها به محیط بیرون از خانه و زیر آفتاب ببرند و باید برنامه‌ خود را خارج از این ساعت‌ها تعیین کنند. گرم‌ترین ساعت‌های روز از ۱۱ صبح تا تقریبا ۵-۴ بعدازظهر است.

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.