ثبت شرکت آنلاین و اینترنتی در تهران توسط الی ثبت
موفقیت در هر حوزهای برای همه افراد لذت بخش است؛ اما اگر مسیر موفقیت را در حیطه قانون سپری کنید، لذت بخشتر خواهد بود. گذشته از اینکه فعالیتهای تجاری قانونی از پشتیبانی و نظارت مطمئن برخوردارند و بیشتر مورد اعتماد کاربران هدف قرار میگیرند، برای صاحبین کسبوکارها مزایای بسیاری دیگری نیز به همراه دارند. صاحبین کسبوکارهای تجاری میتوانند زیر سایه قانون با اعتمادبهنفس و قدرت بیشتری در مقابل رقبای خود حضور یابند. ثبت شرکت آنلاین یک پروسه قانونی است که شرکای تجاری باید هنگام راهاندازی شرکت انجام داده و کسبوکار خود را رسمی سازند. پروسه ثبت و تأسیس شرکت بهصورت آنلاین و اینترنتی در تهران، شرایط و قوانین خاصی دارد که باید با آن آشنا شوید. پس از تأسیس شرکت باید برند خود را نیز ثبت کرده و با قدرت بیشتری در مسیر تجارت حرفهای قدم بردارید. پسازآن باید براساس نوع فعالیت خود برای اخذ رتبه و گرید شرکت اقدام کنید تا توجه و اعتماد کاربران بیشتری را به خود جلب کرده و با پذیرش پروژههای بزرگ و قدر به شهرت و آوازه برسید. ممکن است برای پیشرفت در مسیری که قرار گرفتهاید با چالشهای بسیاری روبرو شده و نیاز به ایجاد تغییرات در شرکت خود داشته باشید. این تغییرات بعد از ثبت شرکت میتواند به نفع شما باشد؛ به همین خاطر باید با فرایند ثبت تغییرات شرکت نیز آشنا شوید. با ما همراه باشید تا پروسه ثبت شرکت، گرفتن رتبه، ثبت کردن برند و ثبت کردن تغییرات شرکت بهصورت آنلاین و اینترنتی را شرح دهیم.ثبت شرکت چیست؟
اگر ابتدا یک تعریف درست از ثبت شرکت داشته باشیم، با لزوم تأسیس آن بهصورت رسمی آشنا خواهید شد. شرکت در مفهوم لغوی به معنای شریک شدن است، اما در تعریف تجاری به بستری گفته میشود که افراد حقیقی و حقوقی در آن با عقد یک قرارداد، فعالیتهای خود را مشخص کرده و علاوه بر نوع فعالیت، میزان سهام هر شریک تجاری نیز تعیین گردد. به عبارتی شرکت قراردادی است که بین چند شریک تجاری عقد میگردد تا براساس آن میزان سهم هر فرد مشخص شود. بهاینترتیب شرکای تجاری میتوانند براساس قوانین از پیش تعریف شده برای تحقق اهداف تجاری مشترک خود فعالیتهایشان را سازماندهی کنند. در نظر داشته باشید که در یک حالت کلی، شرکت به دو نوع مدنی و تجاری تقسیم میشود؛ اما تنها ثبت شرکت تجاری الزامی است و قوانین خاصی برای آن تعریف شده است. عقد قرارداد بین افراد حقوقی به آنها امکان میدهد که ضمن ساماندهی به فعالیتهای تجاری بتوانند در زمان سوددهی براساس میزان سهام خود و طبق قانون، سهم خود را دریافت کنند. در نهایت یک همکاری دوستانه و صلح جویانه بین شرکای تجاری در یک شرکت شکل گرفته و این همکاری تداوم مییابد.
اهمیت ثبت شرکت در چیست؟
اهمیت ثبت کردن شرکت را میتوان در ابعاد مختلفی موردبررسی قرار داد. این فرایند قانونی به ساختار درونی شرکت انسجام میبخشد و ازآنجاکه تمام فعالیتهای تجاری زیر سایه قانون انجام میشود، کسبوکارهای مختلف از حمایت و پشتیبانی قانون بهرهمند شده و میتوانند در مواقع لزوم برای تأمین پیشنیازهای خود از تسهیلات دولتی استفاده کنند. مهمترین عامل موفقیت هر کسبوکار، حمایت کاربران هدف از آن است. مشتریان هر کسبوکار در صورتی میتوانند به مشتری بالقوه و طرفدار تبدیل شوند که بتوانند به آن اعتماد کنند.
ثبت شرکت اینترنتی یک فرایند کاملاً قانونی است و اعتمادسازی را ایجاد میکند؛ بهاینترتیب کسبوکارها میتوانند با یک هویت قابلاعتماد، مشتریان بیشتری جذب کرده و با قدرت بیشتر در حوزه تجارت خود فعالیت کنند. بسیاری از افراد برای اینکه خود را از پرداخت مالیات معاف کنند، از ثبت کردن شرکت خودداری میکنند، درحالیکه عدم ثبت آن مشکلات بسیاری مانند: عدم صدور فاکتور و عدم عقد قرارداد را به همراه دارد. شرکتهای ثبتی میتوانند در مزایدهها شرکت کرده و از طریق مناقصات دولتی و غیردولتی فرصتهای ایدئالی را برای رشد و توسعه کسبوکار خود پیدا کنند.
ثبت آنلاین شرکت
اهمیت ثبت شرکت و لزوم انجام آن بر کسی پوشیده نیست. آنچه در حال حاضر برای ما اهمیت دارد، چگونگی ثبت آنلاین و اینترنتی شرکت است. این روزها تمامی سازمانها و ارگانهای مختلف دارای سایت هستند و خدمات خود را بهصورت آنلاین ارائه میدهند. بهاینترتیب با مراجعه کمتر به سازمانها، امور اداری مختلف با سرعت بیشتری انجام میشود. پروسه ثبت اینترنتی کسبوکارهای مختلف، کار چندان سختی به نظر نمیرسد؛ چون تمام مراحل آن در سایت یا سامانه ثبت به آدرسhttp:irsherkat.ssaa.ir قرار داده شده و شما میتوانید با ورود به سامانه و با پر کردن فرم مخصوص، درخواست خود را ارائه دهید. آنچه در پر کردن فرم درخواست موردتوجه قرار میگیرد، درج مشخصات اولیه و اطلاعاتی است که باید ارائه دهید. درصورتیکه با قوانین تأسیس شرکت آشنا بوده و تمام مدارک و مستندات لازم را در دست داشته باشید، میتوانید بهسرعت در سامانه ثبت شرکت آنلاین، فرایند تکمیل فیلد درخواست را انجام دهید. اگرچه در سامانه اینترنتی مربوطه تمام اطلاعات لازم برای تنظیم درخواست، شیوه نامههای اجرایی و اطلاع رسانیهای آتی ذکر شده، اما برای دسترسی راحتتر به این اطلاعات، در ادامه شما را با شرایط و قوانین مربوط به این پروسه ثبتی آشنا میسازیم.
قوانین ثبت کردن شرکت
برای اینکه بتوانید دفتر کار خود را تأسیس کنید، باید قبل از هر چیزی یک نام مناسب برای آن انتخاب نمایید. بعدازآن باید اطلاعات شرکت را در سایت اداره ثبت وارد کنید تا کارشناسان آن، اطلاعات شما را بررسی کرده و در صورت عدم مشکل آن را تأیید کنند. برای ثبت شرکت نیز باید حداقل یک شریک تجاری داشته باشید، چون هیچ شرکت تجاری تنها به نام یک نفر ثبت نمیشود. پسازآن باید میزان سرمایه اولیه را مشخص نمایید تا براساس آن، نوع شرکت نیز مشخص شود. در نهایت باید تمامی مدارک لازم برای تأیید هویت اعضا و سایر مستندات، بهعلاوه نوع فعالیتی که برای تجارت خود در نظر گرفتهاید را به همراه رسید پرداخت وجه مربوط به اداره را در اختیار داشته باشید. دقت داشته باشید، نامی که برای شرکت خود انتخاب میکنید، باید معنادار و جذاب بوده و تلفظ آن راحت باشد، تا بهراحتی در ذهن مردم ثبتشده و بهسرعت وایرال شود. بهاینترتیب کسبوکار شما نیز با سرعت بیشتری توسعه مییابد. نام منتخب شما باید با نوع کسبوکارتان تناسب داشته و هیچ شرکتی قبل از شما آن را ثبت نکرده باشد. بعد از تأیید نام شرکت، دو ماه فرصت دارید تا فرایند ثبت آن را تکمیل کنید. نامی که برای ثبت شرکت انتخاب میکنید با نام برند کاملاً متفاوت است و باید برای ثبت کردن برند یک نامه جداگانه انتخاب نمایید.
ثبت انواع شرکت
با توجه به اینکه لازم است در فرم درخواست تأسیس شرکت، نوع آن را مشخص کنید، بهتر است با ثبت انواع مختلف آن آشنا شوید. طبق ماده ۲۰ قانون تجارت، انواع شرکتهای تجاری به هفت نوع مختلف تقسیم میشوند که در ادامه بهصورت مختصر آنها را معرفی میکنیم:
-
شرکت سهامی
سرمایه این نوع شرکت، مجموع سهام تقسیمشده بین شرکا است و مسئولیت هر سهامدار براساس مبلغ سهام آن مشخص میشود. تعداد شرکا نیز نباید بیش از سه نفر باشد. شرکتهای سهامی خود به دو نوع سهامی عام و سهامی خاص تقسیم میشوند. اگر مؤسسین یک شرکت، سرمایه آن را از طریق فروش سهام به مردم تأمین کنند، به آن شرکت سهامی عام گفته میشود. درحالیکه مؤسسین شرکتهای سهامی خاص تمام سرمایه اولیه را در زمان تأسیس آن فراهم میسازند. شرکای تجاری بهعنوان افراد حقیقی یا حقوقی باید براساس مقررات و ضوابط اداری یک قرارداد تنظیم کرده و سرمایه تخصص و مهارتشان را در راستای دستیابی به سود تجاری بهکار گیرند.
-
شرکت مختلط غیر سهامی
هدف از ثبت شرکت مختلط غیر سهامی این است که امور تجارت براساس یک نام مخصوص بین یک یا چند شریک با مسئولیت محدود و بدون انتشار سهام انجام شود. مسئولیت هر شریک در این نوع مؤسسه به میزان سرمایهای که برای تأسیس شرکت در نظر گرفته شده، محدود میشود. در اسم شرکت نیز باید حداقل نام یکی از شرکای ضامن لحاظ شود.
-
شرکت تضامنی
این نوع مؤسسه برای شکلگیری امور تجارت بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تأسیس میگردد. به این صورت که اگر دارایی شرکت برای پرداخت دین و قروض کافی نباشد، هر یک از شرکای تجاری باید مسئولیت پرداخت تمام قروض شرکت را به عهده بگیرند.
-
شرکت با مسئولیت محدود
در این نوع شرکت که بین دو یا چند نفر برای انجام فعالیتهای تجاری شکل میگیرد، هر یک از شرکا وظیفه دارند که بدون اینکه سرمایه آنها به سهام تقسیم شود، براساس میزان سرمایه خود در شرکت، تعهدات آن و مسئولیت قروض را بهعهده بگیرند. هنگام انتخاب نام نیز باید حتماً عبارت شرکت مسئولیت محدود قید شود.
-
شرکت مختلط سهامی
این نوع شرکت با یک نام مخصوص بین چند شریک سهامی و یا چند شریک تضامنی تشکیل میشود. سرمایه شرکای سهامی در این نوع ثبت شرکت در تهران بهصورت سهام درآمده و و مسئولیت آنها به میزان سرمایهای که دارند، محدود میشود.
-
شرکت تعاونی
این نوع شرکت با هدف همکاری و مشارکت بین عدهای از افراد هم صنف تشکیل میشود. این افراد برای رسیدن به منافع مشترک تلاش میکنند و با سرمایه مشخصی که در میان میگذارند، یک تعاونی تشکیل داده و بهصورت گروهی، مشکلی را حل میکنند. بهاینترتیب یک جمعیت کوچک شکل گرفته که میتوانند با همکاری هم مشکلات یکدیگر را مرتفع سازند و با حذف واسطههای غیر ضروری، تجارت موفقی را تجربه کنند.
-
شرکت نسبی
این نوع شرکت با یک نام مخصوص بین چند نفر برای انجام یک فعالیت تجاری مشخص تشکیل میشود و هر یک از شرکا براساس میزان سرمایهای که در شرکت گذاشته میشود مسئولیتها را به عهده میگیرند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت
برای انجام این پروسه ثبتی باید مدارکی از قبیل: صورتجلسه هیئت مدیره، اظهارنامه و اساسنامه که جزو اسناد اصلی بهشمار میروند را تهیه کنید. علاوه بر اینها باید کپی اسناد شناسایی تمام شرکا و مدارکی که نشان میدهد هیچ یک از اعضای هیئت مدیره، سوء پیشینه قانونی ندارند را تهیه کرده و به اداره ثبت تحویل دهید. این نوع مدارک بهعنوان مدارک هویتی برای ثبت انواع شرکت لازم است. سایر مدارک نیز براساس نوع شرکت مشخص میشود. پسازاینکه مدارک لازم را به اداره ثبت تحویل دادید، باید مدتی منتظر بمانید تا کارشناسان اداره ثبت، مدارک شما را بررسی و تأیید کنند. گر در مدارک شما مشکلی وجود داشته باشد، مرجوع میشود. در این صورت شما فرصت طلایی خود را برای ثبت فوری شرکت از دست میدهید. به همین خاطر بهتر است در تهیه مدارک، دقت و وسواس زیادی داشته باشید.
هزینه ثبت شرکت در تهران
آنچه در این پروسه ثبتی موردتوجه قرار میگیرد، پیشرفت کسبوکار با رعایت قوانین ثبتی و تسریع در روند تأسیس شرکت است؛ اما بههرحال هزینه ثبت نیز فاکتور مهمی است که باید موردتوجه قرار دهید. این هزینه براساس فاکتورهای مختلفی ازجمله: نوع شرکت، هزینههای جاری مربوط به تهیه اسناد و مدارک، هزینه چاپ آگهی در روزنامه، هزینه خدمات مشاوره به شرکت حقوقی و فاکتورهای دیگر تعیین میشود. در کل این هزینه آنقدر زیاد نیست که پروسه تأسیس شرکت را به تعویق بیندازید. هرچه ثبت و تأسیس شرکت را به تعویق بیندازید، هزینه های جاری شما بیشتر میشود.
ثبت برند چیست؟
پس از اینکه پروسه ثبت شرکت را به اتمام رسانده و فعالیت تجاری خود را آغاز نمودید، میتوانید جهت برندسازی برای ثبت برند خود نیز اقدام کنید. ثبت کردن برند یک فرایند متفاوت و مجزا با ثبت کردن شرکت است. اگر با اهمیت برندسازی برای کسبوکارهای مختلف آشنایی داشته باشید، به خوبی اهمیت و لزوم ثبت کردن برند را نیز درک خواهید کرد. اهمیت این موضوع زمانی روشن میشود که حتی خود شما نیز برای خرید محصول یا دریافت خدمات خاص، یک برند معتبر و مطمئن را جستجو میکنید. هرچند برندسازی برای کسبوکارها از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما قطعاً کاربران تنها به برندهایی اعتماد میکنند که هویت آنها را تأیید کنند. وقتی یک برند بهصورت قانونی ثبت شود، دارای هویت مورد تأیید و قابلاعتمادخواهد بود.
مزایای ثبت برند
مهمترین مزیتی که در ثبت کردن برند دنبال میشود، فرایند اعتمادسازی است. جلب اعتماد کاربران هدف، به سرمایهگذاری طولانیمدت نیاز دارد، درحالیکه افراد حقیقی و حقوقی میتوانند پس از ثبت شرکت بهصورت آنلاین، برند خود را نیز به ثبت رسانده و در کوتاهترین زمان ممکن، اعتماد مشتریان خود را جلب کنند. طبیعتاً وقتی مشتری به شرکتها و برندهای ثبتشده اعتماد کند، به طرفدار واقعی تبدیلشده و حمایت خود را به شکل تبلیغات دهانبهدهان نشان میدهد. در نهایت کسبوکارهای قانونی میتوانند فروش بیشتر و رونق بهتری را تجربه کنند. برند یک نشان انحصاری است که کاربران هدف میتوانند با توجه به آن کسبوکارهای خاص را بشناسند. این نشان انحصاری نمادی از هویت، شخصیت و قدرت کسبوکارها است که به آنها کمک میکند با اعتمادبهنفس و اقتدار بیشتری فعالیتهای تجاری خود را در راستای دستیابی به منفعت بیشتر دنبال کنند. در نهایت صاحبین کسب میتوانند پس از ثبت شرکت آنلاین با ثبت کردن برند به فعالیتهای خود سمتوسوی بخشیده و از طریق سازماندهی فعالیتهای تجاری از رقبای خود پیشی بگیرند. هیچ فرقی نمیکند که چه مدت از شروع تجارت رسمی شما میگذرد؛ وقتی برند خود را ثبت کنید، میتوانید مسیر فعالیت خود را بهصورت حرفهای دنبال کنید. ثبت کردن برند یک پروسه تخصصی است و شناخت کامل قوانین تعریف شده برای آن ضرورت دارد. در ادامه این قوانین را مورد بررسی قرار میدهیم.
شرایط ثبت برند
قبل از اینکه به فکر ثبت کردن یک نام انحصاری برای خود باشید، باید نحوه تعاملتان با مشتریان هدف را مورد ارزیابی قرار دهید. درواقع برای داشتن یک برند رسمی باید تعامل و ارتباط عمیقی با کاربران هدف برقرار کرده و ورودی تجارت خود را افزایش دهید. فرایند برندینگ یک پروسه زمانبر است و تا زمانی که به مرحله برندسازی برسید، باید کاربران هدف بیشتری را به مشتریان بالقوه تبدیل کنید. ازاینرو ترافیک بالای تجارت شما یکی از معیارهای مهم در این پروسه ثبتی است. علاوه بر اینها باید مدارکی که هویت حقیقی شما را بهعنوان صاحب تجارت و همچنین هویت سهامداران صاحب حقوقتان را تأیید میکند، به اداره ثبت تحویل دهید.
مدارک مورد نیاز
مدارک احراز هویت شامل: کارت بازرگانی، مجوز فعالیت، پروانه ساخت، جواز کسبوکار و مدارک هویتی میشود. شما باید علاوه بر این مدارک، رسید واریز حق ثبت را نیز به اداره مربوطه تحویل دهید.
انتخاب نام برند
برای ثبت یک برند نیز باید مانند ثبت شرکت، یک نام مناسب انتخاب کرده و به اداره ثبت علائم و اختراع ارائه دهید تا آن را بررسی و تأیید نمایند. اگرچه انتخاب نام برند سلیقهای است، اما در نظر داشته باشید که این نام باید با نوع فعالیت شما مطابقت داشته و علاوه بر تکراری نبودن، به برند یا شرکت دیگری نیز تعلق نداشته باشد. بعدازاینکه نام مناسبی برای برند خود انتخاب کردید، باید آن را در سامانه مربوطه اعلام کنید و اسناد لازم را ارسال نمایید.
چاپ أگهی
در مرحله بعد باید دو آگهی چاپ کرده و در آن مشخص کنید که شما برای ثبت یک برند خاص درخواست داده و با آن موافقت شده است. در پایان نیز باید گواهی پرداخت حق ثبت را به اداره ارسال کنید تا برند شما ثبت شود. در این صورت گواهی ثبتی برای برند شما صادر میشود. در نظر داشته باشید که برند ثبتشده شما در هر زمان، فقط ۱۰ سال اعتبار دارد و بعد از پایان مدت اعتبار، تنها ۶ ماه فرصت دارید که اعتبار آن را تمدید کنید. در غیر این صورت برند از مالکیت شما خارج میشود.
نکته
در قانون کشور ما کلمهای تحت عنوان برند وجود ندارد و این قانون بهعنوان ثبت علائم تجاری شناخته میشود؛ درواقع این واژه در فرهنگ لغت ما بیگانه است، اما در نهایت همان مفهوم برند را میرساند. پسازاینکه علائم تجاری خود را ثبت کردید، میتوانید با گواهی که دریافت نمودهاید، بهراحتی تجارت خود را گسترش دهید. در ثبت علائم تجاری باید از کلمات استفاده کنید. اصطلاح علائم تجاری نباید شما را گمراه سازد. ثبت کردن برند مانند ثبت شرکت آنلاین بهصورت الکترونیکی انجام میشود، اما باید در مرحله آخر تمام مدارکی که در سامانه بارگذاری کردهاید را به اداره مالکیت معنوی تحویل دهید تا بتوانید گواهی ثبت کردن برند را دریافت کنید. یکی از مراحل مهم در ثبت کردن برند، تکمیل کردن اظهارنامه است. برای این کار باید تخصص کافی داشته باشید . اگر در این زمینه اطلاعاتی ندارید، میتوانید از مشاورین متخصص کمک بگیرید. برای ثبت علائم تجاری باید ثبت لوگو را نیز انجام دهید. ثبت لوگو و برند کاملاً با یکدیگر متفاوت است. اما بههرحال ثبت لوگو بهعنوان مهمترین مرحله در ثبت کردن برند شناخته میشود. درواقع کسبوکار شما دارای یک نام تجاری مشخص بوده و لوگو، این نام و نشان تجاری را به نمایش میگذارد.
هزینه ثبت کردن برند
هزینه این پروسه ثبتی نیز مانند ثبت شرکت به عوامل مختلفی بستگی دارد و برای هر طبقه و هر محصول، متفاوت است. بهاینترتیب شما باید علاوه بر پرداخت حق ثبت که براساس محصول و طبقه آن تعیین میشود، حق ثبت اظهارنامه و هزینههای دیگر را نیز پرداخت کنید. زمانی که کارشناسان اداره مالکیت معنوی اظهارنامه شما را تأیید کنند، باید بهعنوان تاجر، درخواست خود را به اطلاع عموم برسانید. برای این کار باید یک آگهی در روزنامه رسمی منتشر کنید که هزینه آن براساس رنگ، شکل و اندازهی آگهی تعیین میشود. علاوه بر اینها یک هزینه دیگر برای ثبت لوگو وجود دارد که آن هم به عهده شما است. هزینهای که برای ثبت کردن برند پرداخت میکنید به دلیل مزایایی که برندسازی برای شما دارد، کاملاً برگشت پذیر است.
رتبه بندی شرکت چیست؟
فرایند رتبهبندی پس از ثبت شرکت به شما کمک میکند که با سازماندهی دپارتمانهای مختلف کسبوکارتان به یک تصویر ایدئال از تجارت خود برسید. اخذ رتبه فرآیند مهمی است که افراد حقیقی و حقوقی باید بعد از تأسیس شرکت انجام دهند. معمولاً معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، رتبه هر شرکت را تصویب میکند. شرکتهای مختلف برای رتبهبندی به دو دسته شرکتهای پیمانکاری و مشاور تقسیم میشوند. رتبهبندی شرکت به صاحبین آنها امکان میدهد که رشد قابلتوجهی داشته و با دریافت گواهی صلاحیت حضور در مناقصههای بزرگ دولتی، پلههای موفقیت را با سرعت بیشتری طی کنند. اهمیت اخذ رتبه برای شرکتهای مختلف در هر شاخهای که فعالیت میکنند، آن است که تعیین صلاحیت شده و میزان اعتبار آنها مشخص شود و این فرایند در جذب کاربران هدف و اعتمادسازی آنها اهمیت بسیاری دارد. علاوه بر آن اخذ گرید برای شرکتهای مختلف به برگزاری مناقصهها سروسامان میدهد. بهاینترتیب افراد سودجو نمیتوانند در برگزاری مناقصهها دخالت کرده و پروژههای حرفهای را بهدست بگیرند.طبیعتاً مجریان طرح و سرمایهگذاران تنها با شرکتهایی همکاری میکنند که ازلحاظ فنی، علمی و تخصصی دارای صلاحیت باشند و رتبهبندی شرکت میزان صلاحیت آن را مشخص میکند.
رتبهبندی شرکت پیمانکاری
شرکتهای پیمانکاری درواقع شرکتهای حقیقی و حقوقی هستند که پس از ثبت شرکت در حوزههای طراحی و ساخت، فعالیتهای عمرانی، حملونقل و غیره فعالیت دارند. اخذ گرید شرکت پیمانکار سبب شفافسازی فعالیتهای پیمانکار و عقد قراردادهای مهم میشود. پیمانکاران مختلف برای اجرای طرحهایشان در داخل یا خارج کشور از تسهیلات دولتی استفاده میکنند. این در حالی است که تنها شرکتهای پیمانکاری دارای رتبه پیمانکار، میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. شرکتهای پیمانکار دارای رتبه میتوانند همه یا بخشی از بودجه موردنیاز خود را از طریق تسهیلات دولتی تأمین کنند. این فاکتورها درواقع مزایای اخذ رتبه پیمانکار است.
انواع رتبه پیمانکار
اخذ رتبه پیمانکار در یازده شاخه فرعی و پنج سطح مختلف انجام میشود. سازمانهای مربوطه براساس میزان توانایی، قابلیتها و سوابق هر شرکت ثبتی یکی از رتبههای یک تا پنج را به آنها اعطا میکنند. با توجه به این که سوابق هر پیکانکار و عملکرد آن در رتبهبندی شرکت نقش مهمی دارد، این شرکتها میتوانند برای گرفتن رتبه پیمانکار تلاشهای خود را بیشتر کرده و با ارتقاء سطح عملکرد خود و کسب امتیازات بیشتر به رتبه یک پیمانکاری برسند. اخذ رتبه یک تا پنج پیمانکار براساس فاکتورهایی ازجمله: تواناییهای علمی، فنی، اجرایی و مالی و همچنین تعداد نیروی فنی و مهندسی حاضر در هیئت مدیره شرکت انجام میشود. رشتههای پیمانکاری شامل: صنعت و معدن، ساختمان و ابنیه، راه و ترابری، تأسیسات و تجهیزات،آب، کشاورزی، مرمت آثار باستانی، کاوشهای زمینی، نفت، گاز، نیرو و ارتباطات میشود.
ملزومات اخذ رتبه پیمانکار
برای اخذ گرید شرکتهای پیمانکار باید الزامات مربوط به واحدهای ایمنی و بهداشت سازمانی را تأمین کنید. علاوه بر الزامات رشته پیمانکاری باید تجهیزات و لوازم فیزیکی جهت حفظ ایمنی را نیز تدارک ببینید تا در مواقع اضطراری از آنها استفاده کنید. شرکتهای پیمانکاری باید از کارگاههای پیشرفته و مجهز به تمام ادوات و دستگاههای لازم برخوردار باشند. بیمه کردن دستگاهها، کارکنان و حتی محل پروژه نیز اهمیت بسیاری دارد.
مدارک لازم برای اخذ رتبه پیمانکار
پس از ثبت شرکت، برای اخذ گرید باید مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. مدارک لازم برای رتبهبندی شرکت پیمانکار با توجه به رتبه آن متفاوت است. این مدارک برای رتبه ۱ تا ۴ پیمانکاری شامل مدارک ثبتی شرکت کپی، مدارک هویتی سهامداران و اعضای هیئت مدیره شرکت در سه نسخه، اظهارنامه مالیاتی شرکت، تصاویر تمام موافقتنامهها و مدارک تحصیلی اعضای امتیازآور شرکت میشود. مدارک لازم برای اخذ رتبه ۵ پیمانکاری نیز به دو دسته مدارک اشخاص حقیقی و مدارک اشخاص حقوقی تقسیم میشود.
رتبه بندی شرکت پیمانکار
شرکتهای مشاور واسطه بین شرکتهای پیمانکار و کارفرما هستند و براساس مسئولیتی که برای آنها تعریف شده، خدمات مشاوره پروژههای اجرایی و تجاری را ارائه میدهند و از امور مربوط به آنها پشتیبانی میکنند. محدوده فعالیت شرکتهای مشاور تنها به این چند مورد خلاصه نمیشود؛ اخذ رتبه مشاور در سه پایه مختلف انجام میشود که پایه یک بالاترین رتبه و پایه ۳ پایینترین رتبه آن است. اخذ گرید شرکتهای مشاور و تعیین صلاحیت آنها در رتبهبندی شرکت براساس فاکتورهایی مانند سطح کیفی و کمی خدمات این شرکتها، قدرت مالی و فنی و مهمتر از آن نیروی فنی و مهندسی، امکانات نرمافزار، لیستهای بیمه و حقوق، سوابق تحصیلی هیئت مدیره و موارد دیگر انجام میشود.
مزایای اخذ رتبه مشاور
اخذ رتبه مشاور به این شرکتها امکان میدهد که رقابت سالمی با سایر شرکتها داشته باشند و به واسطه آن زمینه رشد خود را فراهم کنند. شرکتهای مشاور میتوانند با اخذ این رتبه، تواناییهای خود را نشان داده و با سرمایهگذاران خصوصی و دولتی برای انجام پروژههای مهم، قرارداد همکاری ببندند. رتبهبندی این شرکتها بلافاصله بعد از ثبت شرکت اینترنتی ثبت میشود که صاحب آنها با قدرت بیشتری فعالیتها و خدمات خود را دنبال کنند.
انواع رتبهبندی شرکت مشاور
اخذ رتبهی مشاور براساس مقررات آیین نامه از سمت سازمانهای مربوطه با هدف تعیین صلاحیت این شرکتها برای ارائه خدمات با کیفیت صادر میشود. درواقع سازمان مدیریت و برنامهریزی رتبه مشاوران را از ۱ تا ۳ در هر تخصص پایه نهایی گروههای تخصصی برای تعیین صلاحیت مشخص میکند. شرکتهای مشاور در رتبههای مختلف شامل گروه شهرسازی و معماری، گروه تخصصهای مشترک، گروه راه و ترابری، گروه معدن، گروه صنعت، گروه نفت و گاز، گروه پست و مخابرات، گروه مطالعات کشاورزان، گروه مهندسی آب، گروه انرژی و غیره تقسیم میشوند.
ملزومات اخذ رتبه مشاور
رتبهبندی شرکتهای مشاور براساس نوع و میزان فعالیت آنها مشخص میشود. با توجه به اینکه محدودیت فعالیت این شرکتها بسیار گسترده است، رتبهبندی آنها نیز با حساسیت بیشتری صورت میگیرد. در این راستا شرکتهایی که از پتانسیل رشد بالایی برخوردار باشند، میتوانند رتبه برتر را از آن خود کنند. این شرکتها باید برای اخذ گرید، تمام مدارک و مجوزهای کسب سوابق اجرایی در پروژههای قبلی، گواهی تأییدیه غیر دولتی بودن فعالیت مدیران شرکت، گواهی عدم سوابق کیفری کارکنان و موارد مشابه را تهیه کرده و به سازمان مربوطه ارائه دهند.
هزینه رتبه بندی شرکت
شرکتهای پیمانکار و مشاور میتوانند پس از ثبت شرکت برای اخذ رتبه و با اعلام صلاحیت خود پروژههای مهمی را در دست بگیرند و از این طریق سود سالانه خود را تا چند برابر افزایش دهند. مزایای گرفتن رتبه پیمانکار و مشاور به اندازهای است که هزینههای رتبهبندی شرکت چندان موردتوجه قرار نمیگیرد و یا میتوان آن را در اولویت اول قرار داد. شما میتوانید با صرف یک هزینه مشخص برای اخذ گرید یک سرمایهگذاری بلندمدت برای خود پایهریزی کنید.
منظور از ثبت تغییرات شرکت چیست؟
گاهی لازم است برای پیشرفت در مسیری که قرار گرفتهاید، تغییرات قابلتوجهی را در فعالیتهایی که از قبل برای آن برنامهریزی کرده بودید، ایجاد کنید. ثبت تغییرات شرکت یک فرایند مهم بوده که ممکن است پس از ثبت شرکت اینترنتی به آن نیاز پیدا کنید. قطعاً شما نیز به کسبوکارهای قانونی با اطمینان بیشتری اعتماد میکنید. تمامی کسبوکارهایی که دارای یک نشان رسمی و هویت قانونی هستند، بیشتر مورداعتماد کاربران قرار گرفته و پیشرفت بهتری خواهند داشت. در کل هر فعالیتی که زیر سایه قانون دنبال شود، بهدرستی سمتوسوی یافته و در مسیر موفقیت قرار میگیرد. گاهی اخذ گرید و رتبهبندی شرکتهای ثبتی بهاندازه کافی به کسبوکارهای تجاری، قدرت مقابله با رقبای حرفهای را نمیدهد. در این زمان ایجاد برخی تغییرات در ساختار درونی شرکت میتواند سبب تداوم کسبوکار و رشد و ترقی آن شود. در چنین مواردی ثبت تغییرات شرکت موردتوجه قرار میگیرد.
شاید برخی از تغییرات در این زمینه دشوار به نظر برسد، اما قطعاً انجام آن لازمه رشد و موفقیت کسبوکارهای مختلف است. اگر با تغییرات شرکت آشنا شوید، به اهمیت آن پی خواهید برد. مهم آن است که درک کنید هر تغییر جزئی میتواند تغییرات گستردهای را در رویکرد و فعالیتهای شرکت ایجاد نماید. پروسه ثبت تغییرات شرکت به نوع خاصی از کسبوکار محدود نمیشود و ممکن است همه شرکتها در موقعیتهای خاص به ایجاد این تغییرات نیاز پیدا کنند.
اهمیت ثبت تغییرات شرکت
ثبت تغییرات در هر شرکت بهاندازه ثبت شرکت و برند بهصورت اینترنتی اهمیت دارد. اگر فعالیتهای خود را به مراجع ذیربط قانونی اطلاع دهید، میتوانید با دریافت تأیید آنها به فعالیتهای خود، جنبه رسمی بودن ببخشید. درواقع ثبت کردن شرکت یا ثبت تغییرات آن بههیچوجه شما را محدود نمیکند، اما اگر مراجع قانونی در جریان امور شما قرار بگیرند، میتوانید در زمان رویارویی با چالشها با اطمینان از حمایت و پشتیبانی آنها بهرهمند شوید.
انواع تغییرات شرکت
حتماً در مسیر ثبت کردن شرکت با فاکتورهای مختلفی ازجمله: نام شرکت، اساسنامه، تعداد سهامداران و میزان سهم آنها و فاکتورهایی مانند این آشنا شدهاید. ثبت تغییرات شرکت نیز دقیقاً شامل همین موارد میشود که در ادامه هر یک را به اختصار بررسی میکنیم:
تغییر نام شرکت
یکی از فاکتورهای مهم در ثبت شرکت، انتخاب یک نام مناسب است. اگر بخواهید نام شرکت خود را تغییر دهید، باید مراحل تغییر نام را بهصورت قانونی پشت سر بگذارید و نام جدید را ثبت کنید. امکان تغییر نام برای شرکتهای ثبتی وجود دارد، اما اگر در همان مراحل ابتدایی ثبت شرکت آنلاین یک نام مناسب انتخاب کنید، دیگر نیازی به تغییر آن نخواهید داشت. انتخاب نام مناسب در همان ثبت اولیه یا ثبت تغییرات در هر شرکت، قوانین خاصی دارد. بهعنوان مثال: نام منتخب شما باید جدید بوده و قبلاً توسط هیچ شرکتی انتخاب نشده باشد. بهعلاوه اینکه این نام باید ریشه فارسی داشته باشد.
تغییر آدرس شرکت
قطعاً در زمان ثبت شرکت، نوع آن را مشخص کردهاید. نوع شرکت در تغییر آدرس آن هنگام ثبت تغییرات نقش بسیار مهمی دارد. به این صورت که در شرکتهای مسئولیت محدود و سهامی خاص تغییر آدرس شرکت به عهده هیئت مدیره است. این در حالی است که تغییر آدرس در شرکتهای سهامی عام به عهده هیئت رئیسه است. ازآنجاکه هنگام ثبت کردن شرکت، آدرس محل دفتر را نیز ثبت میکنید، ناچارید که با هر بار تغییر آدرس دفتر کار، آن را بهصورت رسمی در ادارههای مربوطه ثبت کنید.
تغییر سرمایه شرکت
گاهی شرکتهای تجاری ناچارند برای گسترش فعالیتهای خود میزان سرمایه وارد شده به شرکت را افزایش دهند. این مورد بیشتر در شرکتهای سهامی خاص دیده میشود. در این مواقع باید میزان سرمایهای که به سهام شرکت اضافه شده و همچنین میزان سهم هر سهامدار بهصورت دقیق مشخص شود. بعدازآن باید میزان سرمایه افزوده شده به سهام اولیه شرکت در روزنامه کثیرالانتشار چاپ شود تا سهامداران شرکت از این موضوع مطلع شوند. در نهایت باید تمامی این مراحل در ارگانهای ثبتی مربوطه تأیید شده و به ثبت رسمی برسد.
تغییر اساسنامه شرکت
برای ثبت تغییرات شرکت دو مجمع عادی و فوقالعاده برگزار میشود و انجام تغییراتی که در اساسنامه ذکر نشده در مجمع عمومی انجام میشود. ممکن است مجمع عمومی به این نتیجه برسد که توسعه تجارت آنها به تغییر اساسنامه نیاز دارد. برای تغییر اساسنامه باید تمامی سهامداران شرکت حضور یابند و تغییرات ایجاد شده را تأیید کنند. هیئت مدیره به تنهایی اجازه تغییر اساسنامه را ندارد. ایجاد هرگونه تغییر در آن دسته از مواردی که در اساسنامه ذکر شده و تحت نظارت قرار دارد نیز به عهده مجمع فوقالعاده است.
تغییر زمینه فعالیت شرکت
اگر فکر میکنید که پس از ثبت شرکت در تهران و مدتی بعد از شروع فعالیت تجاری خود میتوانید در حوزه اختیاراتتان فعالیت دیگری را آغاز کرده و یا فعالیت کنونی خود را به یک فعالیت جدید تغییر دهید، میتوانید فرایند ثبت تغییرات شرکت را دنبال کنید. برای این کار باید اعضای هیئت مدیره یک مجمع عمومی تشکیل دهند و با گفتگو یک تصمیم واحد اتخاذ کنند. بعدازآن باید برای تصمیم نهایی خود یک صورتجلسه تنظیم کنید. در این صورتجلسه نیز باید میزان سهام تمامی شرکا مشخص شود.تغییر تابعیت شرکت
تغییر تابعیت شرکت تنها برای شرکتهای با مسئولیت محدود امکانپذیر است. اعضای هیئت مدیره در این شرکتها میتوانند به صلاح خود تابعیت شرکت را تغییر دهند.
جمعبندی
در این مطلب راجعبه ثبت شرکت اینترنتی در تهران و فاکتورهای مهم در ثبت آن صحبت کردیم. پسازآن به ثبت برند و مزایای آن پرداختیم و با بررسی رتبهبندی شرکت و اخذ رتبه مشاور و پیمانکار، اهمیت اخذ گرید برای شرکتهای مختلف را شرح دادیم. در پایان نیز مختصری راجعبه ثبت تغییرات شرکت صحبت کردیم. همانطور که متوجه شدید برای اینکه بتوانید به فعالیتهای تجاری خود، اعتبار و سمتوسوی ببخشید، باید آن را به ثبت رسمی برسانید. بهاینترتیب میتوانید زیر سایه قانون فعالیتهای خود را دنبال کرده و با جذب کاربران هدف و جلب اعتماد آنها پروژههای قدرتمند را به ثمر رسانده و سود خود را افزایش دهید. در این راستا میتوانید پس از ثبت شرکت در تهران برای ثبت برند نیز اقدام نموده و با انتخاب یک نشان انحصاری رسمی برای خود، فرایند برندسازی را در مدت زمان کوتاهی پشت سر بگذارید. ثبت کردن برند اعتماد و قدرت بیشتری به شما میبخشد. برای اینکه کاربران هدف از میزان صلاحیت شما در حوزه کاریتان مطلع شوند، میتوانید به اخذ رتبه پیمانکار و مشاور پرداخته و از طریق رتبهبندی شرکت قدرت خود را نشان دهید. در نهایت اگر احساس کردید که برای پیشرفت بهتر به ایجاد برخی تغییرات در شرکت خود نیاز دارید، میتوانید با کمک مشاورین متخصص الی ثبت در این زمینه تغییرات لازم را در شرکت خود ایجاد کرده و آن را به ثبت رسمی برسانید.
منبع: elisabt.ir