تنبلی تخمدان چیست، علائم و راه‌های درمان آن

تنبلی تخمدان چیست؟

تنبلی تخمدان از بیماری‌های شایع در زنان است که اغلب با وجود سابقه در بستگان (خواهر، مادر، عمه، خاله و…) اتفاق می‌افتد. مهم‌ترین علامت این بیماری، قاعدگی‌های دیر به دیر و گاهی هر چند ماه یکبار است.

تنبلی تخمدان مشکلی هورمونی است که زنان بارور (بین سنین ۱۵ تا ۴۴ ساله) به آن مبتلا می‌شوند. بین ۲٫۲ و ۲۶٫۷ درصد زنانی که در این گروه سنی قرار دارند به تنبلی تخمدان مبتلا می‌شوند.

خیلی از زنان به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، ولی خودشان نمی‌دانند. تحقیقی نشان داد تقریبا ۷۰ درصد زنان مبتلا به تنبلی تخمدان از آن بی‌خبرند.

PCOS روی تخمدان‌های زنان تأثیر می‌گذارد. تخمدان‌ها اندام‌های تولید مثلی هستند که استروژن و پروژسترون تولید می‌کنند. این دو هورمون چرخه‌های قاعدگی را تنظیم می‌کنند. تخمدان‌ها همچنین مقدار کمی هورمون مردانه به‌نام اندروژن تولید می‌کنند.

تخمدان‌ها تخم‌هایی را آزاد می‌کنند که اسپرم‌های مردان آنها را بارور می‌کنند. آزادشدن یک تخم در هر ماه تخمک‌گذاری نامیده می‌شود.

هورمون محرکه‌ی فولیکولی (FSH) و هورمون لوتینیزه‌کننده (LH) تخمک‌گذاری را کنترل می‌کنند. FSH تخمدان را تحریک می‌کند که فولیکول تولید کند. فولیکول یک کیسه‌ی حاوی یک تخم است و بعد LH باعث می‌شود تخمدان یک تخم بالغ آزاد کند.

پلی کیستیک یک «سندروم» است، یعنی گروهی از علائم که روی تخمدان‌ها و چرخه‌ی قاعدگی تأثیر می‌گذارند.

دلایل تنبلی تخمدان:

– چاقی
– علت های ژنتیکی
– استرس های روحی
– مشکلات هورمون انسولین و دیابت
– مشکلات و بیماری‌های تیروئیدی
– مشکلات غده فوق کلیوی
– تومورهای مغزی
– مشکلات و بیماری‌های عفونی و میکروبی لگن و رحم

برخی زنان علائم را موقع اولین پریود خود می‌بینند. برخی زنان وقتی می‌فهمند مبتلا به تنبلی تخمدان هستند که به‌شدت وزن اضافه کرده‌اند و نمی‌توانند باردار شوند.

علائم تنبلی تخمدان:

۱. پریود‌های نامنظم
کاهش در تخمک‌گذاری باعث می‌شود رحم نتواند دیواره‌های خود را هر ماه تازه کند. برخی از زنانی که به پلی کیستیک مبتلا هستند کمتر از سالی هشت بار پریود می‌شوند.

۲. خونریزی شدید
وقتی دوره‌ی قاعدگی طولانی‌تر از همیشه است، دیواره‌ی رحم از همیشه ضخیم‌تر می‌شود. بنابراین وقتی این زنان پریود می‌شوند، خونریزی آنها از همیشه شدیدتر است.

۳. رشد مو
بیش از ۷۰ درصد زنانی که به این بیماری مبتلا هستند، دچار رشد موهای زائد روی صورت و بدن خود می‌شوند. این موها می‌توانند روی پشت، شکم و سینه‌ی آنها رشد کنند. رشد موهای زائد هیرسوتیسم نامیده می‌شود.

۴. جوش صورت
هورمون‌های مردانه باعث می‌شوند پوست از همیشه چرب‌تر شود. این باعث می‌شود فرد دچار جوش‌ صورت و نیز جوش‌هایی در ناحیه‌هایی مانند سینه و پشت شود.

۵. افزایش وزن
تقریبا ۸۰ درصد زنان مبتلابه پلی کیستیک اضافه‌وزن دارند یا چاق‌ هستند.

۶. ریزش مو با الگوی مردانه
تعدادی از زنان مبتلا به تنبلی تخمدان دچار ریزش مو می‌شوند. موهای سر این زنان نازک می‌شود و کم‌کم می‌ریزد.

۷. تیرگی پوست
در این حالت بخش‌های چین‌خورده‌ی پوست از حالت طبیعی تیره‌تر می‌شوند. مثلا پوست گردن، نواحی تناسلی و زیر سینه‌ها.

۸. سردرد
تغییرات هورمونی می‌توانند در برخی زنان باعث سردرد شوند.

تنبلی تخمدان
مهمترین نشانه سندرم تخمدان پلی کیستیک عدم تخمک گذاری به مدت طولانی و حتی طی ماه هاست که باعث پریودهای نامنظم و دیرهنگام می شود

درمان تنبلی تخمدان:

با داروی های گیاهی می‌ توان از ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان پیشگیری کرده و یا به درمان آن پرداخت، البته در صورتی که دچار این عارضه هستید ابتدا زیر نظر پزشک متخصص قرار بگیرید و سپس درمان را با روش‌های سنتی آغاز کنید.

سیاه دانه
یکی از راه های درمان تنبلی تخمدان ارائه شده در طب سنتی سیاه دانه است. این دانه‌ی گیاهی را نیم کوب کرده و با مقداری عسل به خوبی مخلوط کنید. در طول روز دو قاشق مربا خوری در دو وعده صبح و شب میل شود.

سرکه انگبین
به دو لیوان عرق نعنای طبیعی یک لیوان سرکه انگور اضافه کرده و آن را در قابلمه مسی بریزید، قابلمه را روی حرارت قرار داده و بعد از گرم شدن از روی اجاق برداشته و سپس دو لیوان عسل طبیعی به آن بیافزایید. وقتی عسل در محلول حل شد آن را درون شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید، هر روز یک سوم لیوان از ترکیب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و آن را میل کنید. شربت سرکه انگبین تهیه شده را تا ۶ ماه هر روز برای تکمیل روند درمان استفاده کنید.

رازیانه
هر شب یک لیوان عرق رازیانه را به همراه یک قاشق مربا خوری عسل در زمان‌هایی که پریود نیستید برای درمان تنبلی تخمدان میل کنید.

روغن زیتون و زاج
یک قاشق مربا خوری عسل را با زاج به مقدار یک نخود و یک قاشق چای خوری روغن زیتون بودار ترکیب کرده و روزهایی که از پریود پاک هستید به صورت واژینال در ۱۴ مرحله (روز) از آن استفاده کنید.

گیاه پنچ انگشت
به منظور بهبودی سندروم تخمدان در طب سنتی گیاه دارویی پیچ انگشت تجویز می‌شود.دوره‌ی درمانی این گیاه زیر نظر متخصص طب سنتی ۳ تا ۴ ماه است.

بادکش
بادکش کردن زیر شکم و کمر توسط افراد با تجربه سبب بهبودی تنبلی تخمدان می‌شود.

گل صد تومانی
این گیاه اغلب برای دردهای دوره‌ ای مانند فیبروئید استفاده می‌شود و اگر با شیرین بیان همراه باشد به باروری زنان کمک کرده و علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک را بهبود می‌بخشد.

اسطوخودوس
گیاه دارویی اسطوخودوس در طب سنتی برای درمان کیست تخمدان تجویز می‌شود همچنین با خاصیت آرام بخش بودن به آرامش فرد کمک می‌کند. برای تهیه دم‌نوش یک قاشق غذاخوری از گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید دم بکشد سپس قبل از خواب میل کنید.

نخل اره‌ ای
عصاره‌ی گیاه نخل اره‌ای با داشتن فعالیت ضد آندروژنی و افزایش سطح هورمون آندروژن در زنان بر درمان تنبلی تخمدان نقش مثبت دارد.

حجامت
با انجام حجامت عام در قسمت مهره‌های پشت و میان دو کتف، قسمت ساکرال که کمی پایین‌ تر از مهره‌ های کمر است و قسمت زیر شکم هر دو هفته یک بار البته زیر نظر پزشک طب سنتی، می‌ توان تنبلی تخمدان را درمان نمود.

مطالب مرتبط:
علت، علائم و درمان نارسایی اولیه تخمدان

علل پیدایش دردهای قاعدگی

درمان عفونت قارچی در زنان

نکاتی که خانم ها باید طی دوران قاعدگی خود به آن توجه کنند

امتیاز دهید: post
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.